Google anunţă că va instala un nou cablu subacvatic de internet, care va lega SUA de Europa

Google anunţă că va instala un nou cablu subacvatic de internet, care va lega SUA de Europa

Foto: thanhniennews.com

Gigantul american a anunţat astăzi planul de a instala un nou cablu subacvatic de fibră optică, ce va traversa Atlanticul, legând Statele Unite de Marea Britanie şi Spania.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cablul va fi numit după un pionier în ceea ce priveşte computerele, Grace Hopper, iar proiectul instalării sale reprezintă un ”upgrade semnificativ” la infrastructura de internet care conectează Europa şi SUA, conform vicepreşidentului Google pentru reţelistică globală, Bikash Koley.

Cablul Grace Hopper se va întinde din New York până la oraşul britanic Bude şi oraşul din nordul Spaniei, Bilbao. Este unul dintre primele cabluri noi de internet construite în ultimii 15 ani pe direcţia SUA-Marea Britanie şi va permite ca transferul de date să fie mai rapid, adăugând 16 perechi de cabluri de fibră optică la capacitatea actuală a reţelei.

Punctul de ”aterizare” din Bilbao va ajuta la creşterea vitezei de conectivitate pentru Europa continentală, conectând şi centrul uriaş de cloud pe care Google îl construieşte în Madrid la reţeaua globală a gigantului.

Grace Hopper va fi unul dintre cele mai sofisticate cabluri din lume, notează siliconangle. Google a anunţat anul trecut planuri pentru un alt cablu transatlantic de internet, care avea doar 12 perechi de cabluri de fibră optică şi care totuşi era aşteptat să doboare un nou record în materie de lăţimea de bandă. Majoritatea cablurilor existente subacvatice folosesc 6 sau 8 perechi de cabluri de fibră optică.

Munca la cablul Grace Hopper este aşteptată să fie terminată în 2022. Este cel de-al patrulea cablu subacvatic pe care Google îl finanţează din fondurile proprii, fără a se alătura unei echipe de investitori, precum în proiectele sale anterioare. În 2018, se estima că Google deţine parţial sau complet mai mult de 8,4% din totalul cablurilor de internet subacvatice de pe planetă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: