Găseşte-ţi sosia din cele mai celebre picturi cu ajutorul unei noi aplicaţii dezvoltate de Google

Găseşte-ţi sosia din cele mai celebre picturi cu ajutorul unei noi aplicaţii dezvoltate de Google

Google a lansat o aplicaţie distractivă pentru a experimenta arta. Art Selfie este o platformă care găseşte cu cine te asemeni dintre operele de artă existente în Google Arts and Culture.

Ştiri pe aceeaşi temă

Art Selfie este un experiment, care ia figura unei persoane dintr-un selfie şi îi găseşte sosia în operele de artă din galeriile Google Arts & Culture.

Chiar dacă „geamănul” din picturi poate fi o surpriză, acesta este un mod foarte bun de a descoperi ceva nou. Art Selfie a fost pentru prima oară lansat în ianuarie 2018, fiind disponibil iniţial în doar câteva ţări. Începând de astăzi, acest experiment este la îndemâna întregului mapamond, inclusiv în România.

De la începutul anului, peste 78 de milioane de Art Selfie-uri au fost făcute. Rezultatele acestui experiment pot fi uneori surprinzătoare: de exemplu această femeie din St Luis, Statele Unite, a cărei selfie a fost alăturat portretului bunicii sale, picturile asociate jucătorilor lui Bayern München sau ipostaza în care s-a regăsit Ellen DeGeneres.  

Aplicaţia Art Selfie funcţionează pe Android şi iOS şi poate fi descărcată de AICI.

La baza Art Selfie se află tehnologia de machine learning dezvoltată de Google. După ce persoana îşi face un selfie, fotografia este comparată cu feţele din picturile şi obiectele de artă disponibile în colecţiile instituţiilor partenere Google Arts & Culture.

După un scurt timp, utilizatorul va vedea rezultatul, alături de un procent estimat al gradului de asemănare dintre portretul utilizatorului şi cel din opera de artă. Un selfie poate astfel devenit un pas către descoperirea artei, prin mai multe informaţii despre pictura asociată, artistul care a semnat-o sau colecţiile muzeului în care este expusă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cum îţi faci un Art Selfie

  1. Descarcă sau actualizează aplicaţia Google Arts & Culture. Deschide-o
  2. Derulează în jos până vezi un card pe care scrie „Art selfie”
  3. Apasă pe butonul „Începeţi” pentru a lansa aplicaţia
  4. Vei fi invitat să-ţi faci o fotografie, iar apoi vei vedea operele de artă care seamănă cel mai bine cu tine  
  5. Din pagina de rezultate poţi alege să dai „Share”, utilizând orice aplicaţie pe care o ai instalată şi permite împărtăşirea de imagini, sau să apeşi pe pictura asociată pentru a afla mai multe detalii despre ea

Aplicaţia Art Selfie funcţionează pe Android şi iOS. Google nu utilizează poza realizată în cadrul acestui experiment pentru altceva, ci doar o păstrează până când termină căutarea şi afişează rezultatele ei. Mai multe detalii şi link-uri pentru descărcarea aplicaţiei aici: g.co/ArtSelfie.

 

La baza Art Selfie se află tehnologia de învăţare automată (machine learning) dezvoltată de Google. După ce persoana îşi face un selfie, fotografia este comparată cu feţele din picturile şi obiectele de artă disponibile în colecţiile instituţiilor partenere Google Arts & Culture. După un scurt timp, utilizatorul va vedea rezultatul, alături de un procent estimat al gradului de asemănare estimat dintre portretul utilizatorului şi cel din opera de artă. Un selfie poate astfel devenit un pas către descoperirea artei, prin mai multe informaţii despre pictura asociată, artistul care a semnat-o sau colecţiile muzeului în care este expusă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: