Forbes: România poate deveni cel mai important centru al afacerilor IT din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România ar putea ajunge cel mai important centru al afacerilor IT din Europa, în contextul în care la ora actuală ţara noastră are circa 64.000 de angajaţi în acest sector, scrie revista The Forbes.

Un factor important care a dus la această dezvoltare este fără îndoială regimul de impozitare preferenţiat de care se bucură angajatorii din IT. De asemenea, trebuie remarcat şi talentul informaticienilor români ale căror aplicaţii sunt recunoscute la nivel internaţional, mai scrie revista americană.

Nu peste mult timp, Bucureştiul urmează să fie un rival demn de luat în seamă pentru actuala capitală a industriei IT din Europa, mai exact Londra.

"În România oamenii sunt obişnuiţi să pornească de la zero. Sprijinul guvernamental pentru dezvoltarea unei afaceri este aproape inexistent. Cu toate acestea, specialiştii IT sunt tot mai numeroşi, iar investiţiile în domeniu cresc pe zi ce trece", spune Florin Cornianu, CEO şi cofondator al site-ului 123ContactForm.

Jurnaliştii americani mai notează că în România s-a dezvoltat o cultură puternică a programării şi inovării. Acesta este şi motivul pentru care o serie de universităţi importante din ţară, precum cele din Bucureşti, Timişoara, Cluj sau Iaşi, reuşesc să pregătească oameni talentaţi în domeniul IT.

Florin Cornianu mai afirmă că în ultimii ani a existat în România un aflux puternic al marilor corporaţii IT, eveniment care a inspirat sute sau poate mii de oameni să îşi îndrepte atenţia către acest sector, şi chiar să-şi dezvolte propriile afaceri.

"Viitorul este cu siguranţă luminos. Numărul persoanelor implicate în start-up-uri creşte. Mai mult decât atât, tot mai mulţi copii se arată interesaţi de informatică. Avem aşadar şanse considerabile să depăşim alte centre IT din lume precum Londra, Berlin şi chiar Silicon Valley", a mai spus Florin Cornianu, pentru The Forbes.

Chiar şi preşedintele Klaus Iohannis a declarat recent că România ar trebui să îşi îndrume tinerii către studiul programării.

"Cred cu tărie că educaţia este cheia regenerării unei naţiuni şi nu consider că trebuie privită altfel decât ca o prioritate indiscutabilă a oricărei societăţi sănătoase. Într-o lume în care ascensiunea tehnologiei este fulminantă, avem datoria de a ne îndruma tinerii către studiul programării. Aceste cunoştinţe şi abilităţi sunt importante pentru viitorul fiecărui tânăr în parte, dar şi pentru viitorul naţiunii române în ansamblu”, spunea Klaus Iohannis, într-un mesaj postat pe Facebook.

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite