Fondatorul Google la conferinţele TED: cum vrea compania să tot schimbe lumea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Larry page a participat la conferinţele TED de la Vancouver, unde a discutat pe scenă cu prezentatorul american Charlie Rose. El a povestit despre viziunea sa privind viitorul Google şi al lumii.

Pentru Larry Page Google înseamnă în continuare căutări. Dar acestea s-au extins. De la directorul inteligent de la început, căutările Google înseamnă toată viaţa, înseamnă anticiparea nevoilor noastre. Iar de la acest punct cheie al companiei, pleacă orice alt proiect.

“Calculatoarele sunt încă o experienţă mizerabilă. Computerul tău nu ştie unde eşti, nu ştie ce faci. Nu ştie ce ştii şi tu. Avem nevoie de căutare mai bună”, a spus Larry Page, citat de “Wired”.

Un univers conectat

Ce s-a întâmplat în ultimii ani în această direcţie? Google s-a transformat din motor de căutare într-o companie care acţionează pe diverse planuri. Ştiu unde suntem, ştiu ce căutăm online, ştiu ce cuvinte folosim în mail-uri şi ce sistem de operare folosim pe telefonul mobil. Universul conectat în jurul căutării a dus şi la Google Now, un soi de asistent personal din ce în ce mai inteligent, care anticipă nevoile noastre - ştie cât facem până acasă, ce rezultate sportive vrem să vedem, ne arată ştiri în funcţie de căutările online.

Page consideră că toate sistemele trebuie să înveţe fără input uman. Pe lângă cucerirea lumii virtuale, Page are nevoie şi de conectarea lumii, un vis împărtăşit cu fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg. Google vrea să folosească baloane cu aer cald pentru a oferi wireless oamenilor. În plus, Google trebuie să schimbe şi transportul.

image

Cum a apărut maşina fără şofer

Larry Page a povestit cum i-a venit ideea maşinii fără şofer. Într-o iarnă, pe când era student la Universitatea din Michigan, a trebuit să aştepte autobuzul în plină furtună. Acest lucru l-a convins că sistemul de transport trebuie modificat. “Trebuie să folosim spaţiul din oraş mult mai bine, nu pentru parcări şi drumuri. E o nebunie că le folosim la asta”, a zis Page.

Fondatorul Google visează, după spusele lui, la companii care să schimbe viitorul. Companiile care ratează viitorul, se vor rata mereu.  Companii care să aducă schimbări revoluţionare, nu creşteri în domenii deja existente. El a dat exemplul Android. “Când am cumpărat Android era o firmă mică şi mă simţeam vinovat lucrând la proiect, dar era inteligent. Era viitorul”, a spus Page.

De asemenea, el speră ca fişele medicale ale oamenilor să fie digitalizate într-o bază de date enormă, sub anonimat, şi să învăţăm mult mai multe pentru a trata din acest melanj. Potrivit lui Page, acest lucru ar salva 100.000 de vieţi anual. 

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite