Faci fotografii frumoase şi interesante? Atunci, există o reţea prin care să le vinzi chiar şi pentru sute de dolari bucata

Faci fotografii frumoase şi interesante? Atunci, există o reţea prin care să le vinzi chiar şi pentru sute de dolari bucata

Snapwire, o reţea în care să-ţi vinzi pozele, uneori la cerere. FOTO Captură/Snapwire.re

Există oameni care fac poze şi există oameni care fac poze foarte bune, demne de a fi cumpărate de către cei care au nevoie. Există site-uri care îi ajută să le vândă, dar Snapwire propune şi o nouă dimensiune pentru astfel de fotografii: cele la cerere. La cererea clientului, desigur.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tot mai mulţi oameni încarcă poze pe Instagram, unele chiar demne de a fi folosite pentru ilustrarea unui articol de presă sau a unei reclame. Ba chiar au fost momente în care singurele imagini disponibile au venit de pe o reţea socială, Facebook sau Twitter. Şi, totuşi, autorii n-au primit bani. Snapwire vrea să valorifice piaţa, să îţi poţi vinde pozele online, nu doar să le oferi gratuit. Pe scurt, e vorba de cerere şi ofertă. Cineva are o cerere de poză, iar altcineva o oferă.

Din momentul în care sunt oferite pozele, la preţul pe care îl fixează cel care cumpără, acestea ajung să fie analizate, iar cea aleasă va fi plătită. Ideea pentru client, pe care o propune Snapwire, e să nu mai cumpere fotografii stock de la servicii precum Shutterstock sau iStock, ci să aleagă ceva nou, unic. Pentru fotografi, de ocazie sau nu, este şansa de a câştiga ceva bani, exploatându-şi viziunea fotografică.

Snapwire are şi câţiva fotografi celebri pe care îi trece „la panou“ pentru a arăta că nu e doar o reţea a amatorilor. În plus, există un sistem de rating calculat pe baza nominalizărilor şi vânzărilor. Cifrele nu sunt impresionante, ce-i drept, dar potenţialul este destul de mare. În prezent, Melania Riccardi este pe locul întâi, urmată de Eva Alavez şi Vicki Liantonio.

Când vine vorba de cererile încărcate pe platformă, clientul cere un anumit tip de fotografie, spune în cât timp are nevoie de ea şi cât oferă. Poate să valorifice o imagine la câteva sute de dolari sau la doar câteva zeci. La momentul la care am redactat acest articol, se oferea 500 de dolari pentru o poză cu „oameni la cină“ şi au fost încărcate 23 de poze. Snapwire are şi aplicaţie de iOS, în lucru e cea de Android.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: