Facebook ar putea transmite în direct cel mai urmărit campionat de fotbal din lume

Facebook ar putea transmite în direct cel mai urmărit campionat de fotbal din lume

Facebook adoptă o strategie interesantă şi urmăreşte intrarea pe piaţa de streaming live a competiţiilor sportive. Compania deţinută de Mark Zuckerberg negociază achiziţionarea drepturilor de transmisie al celui mai popular campionat de fotbal din lume. Conform Bloomberg, este chiar foarte aproape să reuşească acest lucru.

Ştiri pe aceeaşi temă

Premier League, prima divizie engleză de fotbal, este urmărită anual de sute de milioane de fani din întreaga lume, iar potenţialul de marketing al acesteia este uriaş. Facebook a „mirosit” acest lucru şi vrea să pună mâna pe drepturile de transmisie pentru câteva dintre ţările din Asia de Sud-Vest. Reţeaua socială ar putea transmite live în Thailanda, Laos, Cambodia şi Vietnam.

Acest lucru este o premieră, iar Facebook are parte de concurenţă serioasă din partea televiziunilor clasice. Cea mai notabilă contraofertă care a venit pentru pachetul de drepturi de transmisie pentru regiunea în cauză este de la operatorul TV din Qatar BeIN Sports, care a oferit în schimb suma de 250 de milioane de dolari pentru perioada de trei ani de zile.

Cazul poate părea izolat, la prima vedere, însă acesta are puterea de a indica viitorul transmisiunilor sportive, care nu vor mai fi neapărat legate de ecranul televizorului clasic. Pe lângă Facebook, anumite zvonuri au indicat şi către o ofertă din partea Amazon, tot pentru dreptul de transmisie live a Premier League, însă ţara în care ar urma să fie acestea valabile ar fi chiar Anglia.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările