Articol publicitar

Exchange-uri de criptomonede româneşti - ro.exchange

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
bitcoin

Românii sunt printre primii din lume familiarizaţi cu criptomonedele, mult înaintea altor state cu dezvoltare tehnologică. Un studiu recent realizat de o importantă bancă arată că 12% dintre Români deţin astfel de active.

Dacă până acum existau în România destul de multe opţiuni de cumpărare, de la ATM –uri şi câţiva brokeri care ofereau servicii de criptomonede, începând cu anul trecut un start-up din Cluj oferă servicii de exchange criptomonede între participanţi, şi ceea ce este cel mai interesant, propun unul din cele mai mici comisioane din lume. Firma Block Capital srl care operează acest serviciu sub brandul Ro.Exchange, este încrezătoare în evoluţia acestui segment şi crede că piaţa Românească are de oferit multe oportunităţi.

Cum funcţionează un serviciu de exchange criptopmonede ?

Acest serviciu este asigurat de o platformă în care utilizatorii/clienţii inregistraţi pot cumpăra/vinde sau schimba între ele criptomonede prin plasare de comenzi de tip market şi/sau limit. Astfel platforma asigură schimbul între participanţi contra unui comision.

Ro.Exchange are câteva perechi de tranzacţionare fiat-cripto sau cripto-cripto iar comisionul de 0.15% e unul din cele mai mici din lume. Astfel, platforma Românească propune următoarele monede digitale: Bitcoin, Ethereum, Ripple, Tether, Dash, Litecoin şi Bitcoin Cash ABC, şi, deasemenea moneda Euro.

Cât de sigur este un astfel de serviciu ?

Din punct de vedere legal este bine de ştiut că în spatele serviciului este o firmă de drept Românesc, iar utilizatorii sunt protejaţi de legislaţia naţională. De asemenea, în acest domeniu, o platformă nu poate opera fără să respecte toate normele GDPR, KYC şi AML.

bitcoin

Din punct de vedere al securităţii conturilor, utilizatorii au la dispoziţie cele mai noi practici de securitate, cu protocoale stricte, astfel incât siguranţa fondurilor să depasească orice provocare. Sunt utilizate servicii independente ca Google 2FA, sau e-mail verification, iar exchange-ul Românesc nu face rabat de la ele, securitatea fiind “assetul” principal al oricărui exchange.

Pentru alinierea la aceste criterii start-up-ul Ro.Exchange colaborează cu echipe din întreagă lume: din SUA (legal), Ungaria, Olanda (blockchain&programare), Lituania (bănci), Letonia (programare&trading), si România (legal&marketing&programare).

Care sunt piedicile intâmpinate de aceste proiecte ?

Deşi sunt aplicaţii ale tehnologiilor inovative, rezistenţa sistemelor tradiţionale este cel mai mare factor de inhibare a activităţii. De la lipsa unui cadru legislativ clar, până la politică descurajatoare şi disproporţionată a sistemului bancar Românesc faţă de clienţii şi operatorii Români, activitatea are numeroase provocări.

Cu toate astea numărul clienţilor inregistraţi creşte , volumele de tranzacţionare cresc, semn că Ro.Exchange işi gaseşte locul său în această piaţă.

Care sunt paşii pe care un utilizator trebuie să-i facă pentru a tranzacţiona criptomonede pe Ro.Exchange?

Primul pas este desigur dechiderea unui cont. Pentru asta trebuie introdusă o adresa de email validă, trebuie setată o parolă proprie şi deasemenea activată securitatea în doi paşi cu aplicaţia Google Authenticator.

Pasul doi este să depuneţi în cont una din valutele digitale sau Euro. Pentru operaţiunile în moneda fiat (Euro) utilizatorul trebuie să facă verificarea identităţii, condiţie obligatorie legală impusă de legislaţia KYC şi AML. Din păcate consumatorul şi profesionistul român sunt în situaţia de a nu beneficia de servicii financiare , doar pentru faptul că legislaţia şi reglementarea pun băncile într-o poziţie de monopol, iar pentru asta , start-up-ul foloseşte servicii financiare europene prin sistem de transfer SEPA.

Tranzacţionarea pe platformă se realizează între partcipanţi, în sistem peer-to-peer, prin comenzi market şi/sau limit.

bitcoin

Pentru retragerea fondurilor, platforma are limite zilnice, ce pot fi majorate la solicitarea expresă a utilizatorului. Este o masură de securitate suplimentară şi de asemenea o cerinţă expresă a legislaţiei AML în cazul utilizării monedelor fiat.

Ce proiecţie de viitor are această afacere?

Deşi prin alegerea brandului Ro.Exchange , Block Capital ţinteşte piaţa Românească unde în acest moment este singura care oferă tranzacţionare peer-to-peer între partcipanţi, alinierea la standardele internaţionale o fac disponibilă comunităţii world wide, iar comisioanele mici o fac chiar atractivă.

În present echipa are în vedere consolidarea poziţiei la nivel naţional şi creşterea numărului de clienţi . Pentru asta plănuiesc listarea de noi criptomonede, implementarea tranzacţiiolor de tip Over-the-Counter (OTC) şi implementarea unui program de referal.

Marii jucători de pe piaţa cripto din afară sunt de părere că “bear market” şi volatilitate redusă este un timp excelent pentru construcţie… să fim pregătiţi când se întoarce trend-ul ascendent. Noi ne pregătim să consolidăm şi să venim cu noi “features” -Block Capital Srl

Observăm incă o dată cum o echipă de antreprenori Români curajoşi, entuziasmaţi de tehnologiile inovatoare, găsesc soluţii de business care devansează gândirea şi reglementările conservatoare ale autorităţilor. Din fericire viziunea tinerilor asupra modelului de societate viitoare şi asupra modului în care tehnologiile transformă business-ul modern crează acceptanţă socială, iar această contrabalansează prejudecăţile de neîntelegere şi interesele directe în păstrarea avantajelor actuale ale decidenţilor din societate.

În concluzie le dorim success noilor antreprenori, îi urmărim cu interes şi sperăm să-i inspire şi pe alţii care să valorizeze resursa intelectuală naţională.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite