Eurostat: Românii, din nou la coada Europei. Milioane de oameni nu au folosit niciodată internetul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul din cinci europeni nu a folosit niciodată internetul, potrivit unui sondaj Eurostat realizat în cele 28 de ţări ale Uniunii Europene.

Deşi procentajul de persoane care folosesc internetul creşte anual, 18% din europeni nu au folosit niciodată internetul, faţă de 43% în 2006. Potrivit Eurostat, 65% din europeni folosesc internetul zilnic. În 2006, procentul era de 31%.

România la coada clasamentului

Cum era de aşteptat, pentru că trendul s-a păstrat faţă de anii trecuţi, România are cel mai mare procentaj de cetăţeni care nu au folosit niciodată internetul - 39%. După noi urmează Bulgaria, Grecia, Italia şi Portugalia, unde procentele variază de la 37% la 30%.

Cele mai digitalizate şi conectate populaţii se află în Danemarca (97% au folosit internetul), Luxemburg (4%), Olanda (5%), Finlanda, Suedia şi Marea Britanie (6%).

De asemenea, interesant este şi procentul de oameni care folosesc internetul zilnic. Şi aici România se află pe ultimul loc. 32% din români folosesc internetul zilnic, faţă de 85% în Danemarca sau 87% în Luxemburg.

Cloud-ul un mister

A doua parte a studiului Eurostat a luat în calcul folosirea serviciilor de stocare pe internet, aşa-numitele servicii Cloud.

21% din populaţia Uniunii Europene foloseşte serviciile de stocare în Cloud. 42% din danezi le folosesc, în timp ce Lituania, Polonia şi România sunt ţările unde stocarea online nu este populară - doar 8%.

Tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani sunt cei mai fideli clienţi ai acestor servicii. Vorbim evident de acele servicii Cloud gratuite, cum ar fi Google Drive, Dropbox, OneDrive şi altele. 63% din tinerii danezi au folosit un serviciu Cloud.

La nivel european, doar 11% din persoane au plătit pentru Cloud. În România, 8% din oameni au folosit Cloud-ul gratuit şi, poate deloc surprinzător, nu există cifră pentru serviciile plătite. Suntem singura ţară unde nu există informaţia privind plata pentru Cloud.

În principiu, cei mai mulţi europeni folosesc stocarea în nor pentru a accesa fişierele de oriunde sau pentru a le distribui mai uşor. De asemenea, e o metodă pentru a se proteja de pierderea datelor şi pentru a-şi extinde spaţiul de stocare. 

România şi internetul |Create infographics

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite