Ericsson a lansat echipamentul radio AIR 3268, care va facilita implementarea tehnologiei 5G pe segmentul mid-band

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ericsson AIR 3268.
Ericsson AIR 3268.

Ericsson a lansat cel mai nou echipament radio din portofoliul Massive MIMO – dispozitivul AIR 3268 cu antenă integrată, pentru implementarea mai simplă şi mai eficientă a tehnologiei 5G, în spectrul de frecvenţe mid-band, în zonele urbane şi suburbane aglomerate.

Cântărind 12 kg şi având volum de 23 de litri, AIR 3268 este cel mai uşor şi cel mai mic dispozitiv radio din gama Massive MIMO, din industrie. 

Cu o putere de 200 W, 32 de receptoare/emiţătoare, folosind un sistem de răcire pasivă, noul echipament cântăreşte cu aproximativ 40% mai puţin decât cele din generaţia anterioară, astfel că poate fi instalat uşor nu doar pe turnurile de telecomunicaţii sau acoperişurile clădirilor, dar şi pe stâlpi sau pereţii (faţadele) clădirilor.

Acest nou echipament radio va accelera procesul de implementare a tehnologiei 5G în spectrul de frecvenţe mid-band de către furnizorii de servicii de comunicaţii.

Cel mai recent dispozitiv radio de la Ericsson este cu 10% mai eficient din punct de vedere energetic decât echipamentele din generaţia anterioară, utilizarea sa reducând consumul total de energie generat de implementarea 5G pe frecvenţele mid-band. În plus, acesta este compatibil cu arhitectura unică a echipamentelor Massive MIMO dezvoltate de Ericsson şi capabilităţile soluţiei Uplink Booster, care oferă performanţe superioare reţelelor 5G.

Echipamentul radio AIR 3268 este dezvoltat de Ericsson în parteneriat cu British Telecommunications (BT), cu scopul de a veni cu soluţii la provocările aduse de tehnologia 5G. Acesta a fost conceput pentru a optimiza portofoliul Massive MIMO în spectrul 5G mid-band, astfel încât să ofere beneficiile unei implementări simple şi eficienţei energetice îmbunătăţit

Datorită dimensiunii şi greutăţii sale reduse, AIR 3268 va simplifica extensia spaţiilor existente, precum şi achiziţia de noi spaţii, în locuri dificile.

Dispozitivul AIR 3268 se alătură gamei de echipamente radio ultra-uşoare lansată în luna februarie a acestui an. La fel ca restul soluţiilor radio din portofoliul Massive MIMO dezvoltat de companie, AIR 3268 este proiectat utilizându-se chipset-urile Ericsson Silicon, oferind estimări în timp real a canalului radio şi o direcţionare ultra-precisă a semnalelor radio (beam-forming), îmbunătăţind gradul de acoperire şi experienţa utilizatorilor.

Ericsson oferă şi soluţii optimizate, cu transmisiuni integrate, pentru zonele urbane cu o densitate mare a populaţiei, ca parte a portofoliului său complex de soluţii de transmisiuni cât şi pentru echipamentele auxiliare (non-telco) din site-uri.

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite