Educaţia pe internet e liberă, dar nu şi pentru Cuba, Iran, Sudan sau Siria. Coursera "taie" de pe listă ţările

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Educaţia de pe internet e pentru toţi, dar ce te faci atunci când Statele Unite intervin şi spun că embargourile se impun şi aici? Coursera, cea mai mare platformă educaţională din lume a anunţat că studenţii din patru ţări nu pot accesa platforma.

Potrivit anunţului oficial al reprezentanţilor Coursera, studenţii din Cuba, Iran, Sudan şi Siria nu au posibilitatea de a accesa platforma, din cauza sancţiunilor impuse asupra acestor ţări.

Începând cu această săptămână, studenţii din aceste ţări care vor folosi un IP tradiţional (nu vor folosi un VPN pentru a se înscrie) nu vor mai putea accesa contul. Vor putea explora catalogul de cursuri şi site-ul Coursera, dar nu vor mai putea participa la seminariile online.

"Coursera a primit o notificare de la Departamentul de Stat care a menţionat o excepţie care autorizează blocarea unor servicii pentru a susţine activităţile nonguvernamentale din unele ţări, cum ar fi Siria", au menţionat reprezentanţii Coursera.

Coursera este o platformă educaţională care oferă cursuri online deschise tuturor, fondată de Andrew Ng şi Daphne Koller la Universitatea Stanford. 

Printre partenerii platformei sunt universităţile Stanford, Princeton, Michigan sau Pennsylvania, iar din februarie 2013 există 29 de instituţii partenere. Momentan, pe Coursera contribuie 107 universităţi.

Potrivit statisticilor din decembrie 2013, Coursera are 5,8 milioane de utilizatorii.
"Acum doi ani, Coursera era încă o idee. Echipa mea era formată din patru studenţi la Stanford şi am lansat primele două cursuri, care au ajuns la peste 100.000 de studenţi. Când am pus prima oară cursurile online, nu ne-am fi imaginat un răspuns atât de bun din partea comunităţii", a declarat Andrew Ng în octombrie 2013.


 

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite