Economia în epoca Facebook - miliarde de dolari în economie şi peste 4 milioane de locuri de muncă noi

Economia în epoca Facebook - miliarde de dolari în economie şi peste 4 milioane de locuri de muncă noi

Facebook a schimbat o generaţie

Pe lângă schimbările sociale uriaşe pe care le-a provocat, prin conectarea a 1,35 de miliarde de oameni din întreaga lume, Facebook influenţează economia prin locurile de muncă pe care le-a creat, arată o analiză Deloitte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit studiului companiei de cercetare, Facebook stimulează economia prin crearea de lcouri de muncă, prin transformarea afacerilor cu ajutorul instrumentelor de marketing social media şi prin conectarea utilizatorilor.

Facebook reuşeşte a reuşit să creeze 227 de miliarde de dolari în economia globală şi 4,5 milioane de joburi. Evident, aceste cifre înseamnă tot ecosistemul terţ care se foloseşte de Facebook, afacerile care au pornit în ecosistemul reţelelor sociale şi altele.

Potrivit studiului, efectul de marketing este estimat la 148 de miliarde de dolari. Aplicaţiile şi uneltele care au fost produse ca urmare a apariţiei şi dezvoltării Facebook au creat 29 de miliarde de dolari, iar cumpărarea de dispozitive mobile, motivată de nevoia de a sta pe Facebook, a adus 50 de miliarde de dolari în economia globală.

Influenţa Facebook

Potrivit Deloitte, Facebook are diverse metode prin care influenţează creşterea economică.

Astfel, reţeaua lui Mark Zuckerberg permite afacerilor locale să se adreseze unui public global sau regional. De asemenea, reduce barierele puse în calea brandurilor până acum. Companiile pot câştiga awareness cu uşurinţă.

De asemenea, Facebook a ajutat la crearea de noi ecosisteme şi la susţinerea antreprenoriatului local. În plus, cu ajutorul Facebook, cererea de dispozitive mobile a explodat, pentru că oamenii au vrut să fie conectaţi în permanenţă. 

Deloitte Uk Global Economic Impact of Facebook 2

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările