Dogecoin: o nouă criptomonedă a luat naştere pe Reddit şi Tumblr

Dogecoin:
o nouă criptomonedă a luat naştere pe Reddit şi Tumblr

Dogecoin este o nouă monedă virtuală

Cei care îşi petrec mult timp în faţa monitoarelor sigur îl recunosc pe Doge. Câinele devenit „meme“-ul anului are acum propria critomonedă şi este gata să ia Bitcoin cu asalt. Oarecum.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dogecoin a luat naştere ca o glumă, scriu cei de la The Verge. Totuşi, mulţumită fanilor lui Doge, moneda a început să capete valoare. 

Pe Reddit s-a înfiinţat o comunitate numită „Dogemarket“, iar membrii acesteia dau la schimb bunuri reale pentru bancnotele virtuale.

Acum, o monedă Dogecoin valorează 0,00023 de dolari. Nu se poate compara cu un bitcoin, care valorează 735 de dolari, însă utilizatorii o generează de zor. 

Pe forumul bitcointalk.org a apărut un thread special dedicat Dogecoin, iar internauţii poartă discuţii despre diverse echipamente pentru „minerit“.

Există un site oficial al monedei şi pe Dogecoin.org pot fi găsite toate resursele necesare generării şi înţelegerii noii monede virtuale.

La fel ca şi în cazul Bitcoin, monedele Doge se generează pe baza rezolvării unor blocuri de ecuaţii. Sistemul Dogecoin se opreşte când vor fi generate 100.000.000.000 de monede. Criptomoneda a apărut oficial pe 6 decembrie.

Cei interesaţi de meme-ul Doge pot afla mai multe despre el pe site-ul knowyourmeme.com. Doge – scriere greşită a cuvântului „dog“ (trad. – câine) – a apărut prima dată pe Tumblr şi reprezintă un câine din rasa Inu. Utilizatorii platformei iau această imagine şi scriu, cu diverse culori, cu fontul comic sans, diverse mesaje. Doge a devenit cel mai popular meme al anului.

Cât de informaţie. Atât de ştire. Wow. 

 

Haide să discutăm pe Facebook la „Tech Adevărul“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: