Director: „Google te va cunoaşte mai bine decât partenerul tău de viaţă“

Director: „Google te va cunoaşte mai bine decât partenerul tău de viaţă“

Ray Kurzweil este un futurolog renumit şi director de inginerie în cadrul Google

Ray Kurzweil, renumit futurolog şi director de inginerie în cadrul Google este de părere că gigantul Web te va cunoaşte mai bine decât soţul sau soţia ta, în 15 ani, potrivit Huffington Post.

Ştiri pe aceeaşi temă

Kurzweil lucrează la un computer capabil să înţeleagă oameni la nivel intim. El trebuie să ajute software-ul Google să înţeleagă limbajul natural. „Este datoria mea să fac căutările să se bazeze pe înţelegera limbajului“, a declarat futurologul.

„Când scrii un articol, nu creezi o colecţie interesantă de cuvinte. Ai ceva care spune că Google este devotat organizării inteligente şi procesării informaţiei din lume. Mesajul din articolul tău este informaţia şi computerele nu înţeleg acest lucru. Am putea, deci, să le facem să citească fiecare pagină de pe Internet şi fiecare pagină a fiecărei cărţi, apoi să încercăm să le facem să aibă dialoguri inteligente cu utilizatorii şi să le răspundă la întrebări“, a mai spus el.

Pe scurt, Kurzweil crede că Google va „şti răspunsul la întrebările tale înainte ca tu să întrebi ceva. Îţi va fi citit fiecare email pe care l-ai trimis vreodată, fiecare document pe care l-ai editat, orice gând tipărit într-o casetă de căutare. Te va cunoaşte mai bine decât partenerul tău de viaţă. Poate chiar mai bine decât te cunoşti tu pe tine însuţi“, a spus acesta.

Kurzweil este de părere că îmbunătăţirea inteligenţei artificiale este pur şi simplu următorul pas în evoluţia oamenilor.

„Inteligenţa artificială nu înseamnă o invazie inteligentă a marţienilor. Această tehnologie ne poate ajuta să ne extindem capacităţile mintale. Face parte din civilizaţia noastră. Face parte din cine suntem. În următoarele câteva decenii, civilizaţia noastră om-maşinărie va deveni din ce în ce mai dominată de componenta non-biologică“, a conchis directorul Google. 

 

Tech Adevărul vă va aduce video-uri hands on cu dispozitivul de la MWC 2014. 

 

citeste totul despre: