DefCamp 2018: Peste 1800 de participanţi de pe toate continentele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DefCamp a adunat peste 1.800 de participanţi din toate colţurile lumii, care au participat la workshop-urile şi prezentările susţinute de experţii în securitate cibernetică invitaţi, iar activările din Hacking Village au fost în centrul atenţiei.

Ponderea participanţilor a fost reprezentată de peste 30 de ţări precum China, Coreea de Sud, Singapore, Statele Unite, Orientul Mijlociu şi delegaţii din toată Europa.

Pe lângă experţii din securitate cibernetică şi hacking, la DefCamp au participat şi specialişti din Fintech, banking, e-commerce, retail, startup-uri, companii de outsourcing, telecom, mediul industrial, reprezentanţi academici, instituţii publice şi mulţi alţii interesaţi să înţeleagă cum să-şi minimizeze riscurile pierderilor de date în faţa vulnerabilităţilor cibernetice.

Premii de peste 25.000 de euro pentru participanţii la Hacking Village

Hackerii albi au încercat timp de două zile să descopere vulnerabilităţi cibernetice în sistemele şi dispozitivele puse la dispoziţie în cadrul competiţiilor din Hacking Village. Aşadar, cele 14 probe de concurs au reunit peste 500 de participanţi, cu 15% mai mult decât la ediţia precedentă.

Aceştia şi-au putut testa abilităţile pe un bancomat real (Hack the Bank), pe sisteme de infrastructură critică, cum ar fi cea feroviară sau de energie electrică (Critical Infrastructure Attack), dar şi dispozitive inteligente utilizate zilnic de oamenii în întreaga lume, cum ar fi camere web sau de supraveghere (IoT Village).

Cei care au vrut să-şi testeze abilităţile de hackeri şi în viaţa reală au putut participa la probele de ”spart” yale, încuietori şi lacăte (Lock Picking Village).

Specialiştii au dezbătut subiectele de securitate cibernetică ale momentului

DefCamp 2018 a pus în scenă peste 60 de speakeri din întreaga lume, care au adus în discuţii unele din cele mai importante teme de securitate cibernetică. O prezentare foarte apreciată în cadrul ediţiei din acest an a fost cea a lui Stephan Gerling, Security Evangelist ROSEN Technology & Research Center GmbH, despre Yacht Hacking. Cele mai intense dezbateri au fost legate de subiecte precum vulnerabilităţi IoT, dar şi fraudele din piaţa de mobile.

Totoadată, prezentările ce au cuprins subiecte precum fake news şi dezinformare au atras atenţia multor participanţi, care s-au angajat activ la dezbateri. Jayson E. Street, VP of Infosec în cadrul SphereNY, a fost şi în acest an pe scena DefCamp, subliniind faptul că oamenii sunt în continuare principalii responsabili pentru vulnerabilităţile din companii.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite