De ce scade Bitcoin? Cea mai neagră perioadă din ultima vreme pe piaţa de criptomonede

De ce scade Bitcoin? Cea mai neagră perioadă din ultima vreme pe piaţa de criptomonede

De ce scade Bitcoin? Criptomoneda a scăzut cu peste 20%, sub 7.000 de dolari pe unitate, în urma măsurilor de interzicere a tranzacţiilor cu carduri de credit

Ştiri pe aceeaşi temă

Bitcoin a scăzut luni pentru a cincea zi consecutiv, cu peste 20%, sub nivelul de 7.000 de dolari pe unitate, pentru prima oară din noiembrie, iar alte monede digitale i-au urmat tendinţa, după ce banca britanică Lloyds s-a alăturat unui număr tot mai mare de instituţii financiare care au interzis tranzacţiile cu criptomonede prin intermediul cardurilor de credit, transmite Bloomberg.

De ce scade Bitcoin? Analiza specialiştilor

Potrivit unui indice compozit calculat de Bloomberg, Bitcoin, cea mai importantă monedă virtuală la nivel mondial, a scăzut luni, la New York, cu până la 17%, la 6920 dolari pe unitate.

Bitcoin s-a devalorizat cu peste 60% faţă de un nivel record de 19.511 dolari pe unitate atins în decembrie.

Şi alte monede virtuale au scăzut luni, între care Ripple cu până la 14%. Ethereum şi litecoin s-au depreciat la rândul lor.

De ce scade Bitcoin? Cea mai neagră perioadă din ultima vreme

Cea mai lungă perioadă negativă consemnată de Bitcoin după Crăciun coincide cu vânzările de active riscante de către investitori, în timp ce pieţele de capital au continuat declinul consemnat vineri de piaţa americană.

Bitcoin nu a reuşit deocamdată să devină un activ comparabil cu aurul, din punctul de vedere al siguranţei, aşa cum argumentează susţinătorii monedei. Cotaţia aurului a crescut în schimb, ca şi yenul, francul elveţian şi obligaţiunile europene.

De ce scade Bitcoin? Reglementarea este necesară

Monedele virtuale au fost efectate de ştirile negative din ultimele câteva săptămâni. Un număr tot mai mare de bnci au anunţat că opresc achiziţiile de monede virtuale cu cardurile lor de credit, între acestea aflându-se JPMorgan Chase şi Bank of America. Băncile au explicat că vor să evite riscurile şi să îşi protejeze clienţii de acumularea unor datorii prea mari.

Între timp, autorităţile de reglementare din Coreea de Sud şi India analizează restricţionarea tranzacţiilor cu monede virtuale, informaţii care au contribuit la accentuarea declinului acestora.

CITEŞTE ŞI:

Cum arată un „miner“ puternic de monede virtuale şi câţi bani este capabil să producă într-o lună

Ce crede BNR despre monedele virtuale: active speculative, extrem de volatile şi riscante. S-au amplificat riscurile financiare şi reputaţionale

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările