De ce este Bitcoin moneda preferată a hackerilor. Tot ce trebuie să ştii despre banii invizibili care circulă pe internet

De ce este Bitcoin moneda preferată a hackerilor. Tot ce trebuie să ştii despre banii invizibili care circulă pe internet

Orice monedă îşi are şi reversul. Prinsă între o bulă aşteptată şi un război fratricid neaşteptat, Bitcoin nu e o excepţie.

„Cum înveţi lucruri?“, o întreabă un jurnalist britanic pe Sophia, unul dintre cei mai avansaţi roboţi înzestraţi cu inteligenţă artificială din lume. După câteva momente de pauză, neştiind ce să spună şi având o privire uman de confuză, Sophia răspunde cu o altă întrebare: „Ce părere ai despre bula Bitcoin?“. Desprinsă parcă dintr-un roman de Philip K. Dick, scena ar trebui să le dea de gândit autorilor SF – realitatea începe să ajungă din urmă lumile cândva doar imaginate. Mai ales că întrebarea Sophiei nu este lipsită de greutate.
 
Bitcoin, moneda virtuală care în urmă cu câţiva ani era o simplă jucărie a unor programatori şi criptografi, valorează în bani reali peste 100 de miliarde de dolari, reprezentând mai bine de jumătate din piaţa criptomonedelor. Evo­­lu­­ţia monedei care „nu există“ este comentată de ana­­lişti cu renume, iar în media se bucură de un „spaţiu de emisie“ ce îl în­trece de multe ori pe cel al valutelor tradiţionale.
 
România cochetează la rândul său, de ceva timp, cu universul criptomonedelor. Câteva mii de iniţiaţi le tranzacţionează recurent, iar, pe măsură ce valoa­rea lor creşte, alţii li se alătură. Entuziasmul general e cât se poate de real.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: