Cursuri şi evenimente gratuite de programare, pentru copiii şi tinerii care vor să înveţe să codeze. Cum te înscrii

Cursuri şi evenimente gratuite de programare, pentru copiii şi tinerii care vor să înveţe să codeze. Cum te înscrii

Compania germană SAP lansează în toamna acestui an două cursuri online gratuite prin care copiii şi tinerii pasionaţi de tehnologie pot învăţa să dezvolte aplicaţii digitale şi un curs dedicat părinţilor şi profesorilor pentru a îi ajuta să-i încurajeze pe copii să înveţe să codeze de la o vârstă fragedă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru a accesa cursurile, nu este necesar ca participanţii să aibă cunoştinţe de programare, singurele cerinţe pentru înscriere sunt accesul la internet şi o adresă de email.

Cursul Teens Get Coding! începe pe 26 septembrie şi este dedicat copiilor între 12 şi 17 ani care doresc să înveţe să codeze. Cursul, predat în limba engleză, are la bază popularul program Scratch dezvoltat de MIT şi este alcătuit din 5 lecţii video ce se întind pe o perioadă de 4 săptămâni.

După fiecare lecţie, cursanţii sunt încurajaţi să rezolve teste scurte, pentru a verifica dacă informaţia a fost însuşită. În total sunt necesare 6 ore pentru a parcurge cursul, iar la final absolvenţii îşi vor putea crea propriul joc video.

Teaching Programming to Young Learners se adresează părinţilor, profesorilor şi celor implicaţi în activităţi extracuriculare pentru copiii cu vârsta între 8 şi 11 ani şi începe tot pe 26 septembrie. Indiferent de nivelul de cunoştinţe în materie de programare, acest curs este menit să îi ajute pe părinţi şi profesori în încurajarea copiilor de a se implica în codare şi programare de la o vârstă fragedă.

Timp de 4 săptămâni, participanţii vor învăţa să folosească programul Scratch, să proiecteze şi să creeze jocuri video. Timpul de parcurgere este de 4-6 ore, cursul fiind predat în limba engleză.

Ambele cursuri sunt oferite în cadrul programelor EU Code Week şi a celor de iniţiere în programare, concepute pentru a dezvolta abilităţile digitale a tinerilor din întreaga lume. Cursurile îi vor ajuta pe copii să facă primii paşi spre stăpânirea unui limbaj de programare simplu şi distractiv.  

Prima aplicaţie software în doar 4 săptămâni

Cursul pentru tineri Design Your First App with SAP Build începe pe 4 octombrie şi nu există nicio cerinţă formală, cursanţii vor învăţa de la zero, pas cu pas, cum să creeze aplicaţii digitale. Structura cursului cuprinde 4 săptămâni de învăţare într-un format modern şi o săptămână dedicată examenului de promovare.

Cursul începe prin introducerea în design thinking, o abilitate necesară în crearea de produse noi, în special software. Participanţii vor descoperi apoi SAP Build, un program gratuit şi uşor de utilizat dezvoltat de SAP, unde îşi pot testa ablităţile de design thinking  dobândite. După fiecare curs video, sunt lansate teste şi teme săptămânale scurte pe care participanţii le vor rezolva pentru a îşi însuşi rapid informaţiile acumulate.

Cele 3 cursuri sunt disponibile pe openSAP, platformă pentru cursuri gratuite dedicate unui număr nelimitat de persoane (MOOCs – Massive Open Online Courses). Aceasta a fost lansată în 2013 şi în prezent sunt disponibile 125 de cursuri din diverse domenii, la care s-au înscris peste 500.000 de participanţi. Scopul dezvoltării acestei platforme a avut la bază nevoia actuală de învăţare într-un format confortabil, pe cont propriu şi în ritmul fiecărui cursant.

Cursurile fac parte din iniţiativa Meet and Code, prin care SAP şi Techsoup Europe vor susţine evenimente de programare în 17 ţări din Europa, printre care şi România. Meet and Code este o iniţiativă prin care tinerii au oportunitatea de a afla mai multe despre codare ca o alegere de carieră şi despre cum funcţionează lumea digitală.

Dedicată tinerilor între 8-24 ani, iniţativa Meet and Code îşi propune să îi introducă pe aceştia în lumea programării şi a tehnologiei printr-o varietate de activităţi, precum hackathonuri, cafenele de codare şi workshopuri.

 

citeste totul despre: