Cum navighezi pe Internet în modul incognito şi de ce ai face asta

Cum navighezi pe Internet în modul incognito şi de ce ai face asta

Firefox, unul dintre cele mai populare browsere, beneficiază de mod incognito.

Modul incognito nu este cel mai bun pentru a te ascunde pe Internet, dar oferă funcţionalităţi utile de care ar trebui să ştii să profiţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fiecare browser modern include un mod de navigare privat sau incognito. Indiferent de numele pe care îl poartă respectiva funcţie, utilitatea sa s-ar putea să vă uimească. Ideea de private browsing sau incognito a ajuns să fie asociată cu pornografia sau, în cel mai optimist caz, cu ascunderea traficului de internet de partenerul de viaţă sau de un coleg cu care împărţiţi un computer. 

În realitate, această funcţie, cu numele de Incognito Mode în Chrome, Private Browsing în Firefox şi Safari sau InPrivate Browsing în Microsoft Edge şi Internet Explorer este surprinzător de utilă în foarte multe situaţii. Din păcate, multe dintre respectivele scenarii nu sunt foarte evidente, de aici şi nevoia pentru această listă.

Private browsing sau navigarea în mod incognito, indiferent de numele purtat sau de browserul în care o utilizaţi, face exact acelaşi lucru. Practic, vorbim de o sesiune de browsing al cărei conţinut nu se salvează nicăieri. Cookie-urile existente în browserul vostru obişnuit nu sunt partajate cu o astfel de sesiune de navigare. În plus, orice cookie-uri se crează atunci, sunt şterse în mod automat.

Vezi toate detaliile despre acest mod de care dispui în browser

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările