Cum funcţionează antivirusul care te protejează cu ajutorul inteligenţei artificiale

Cum funcţionează antivirusul care te protejează cu ajutorul inteligenţei artificiale

Un startup american a lansat o soluţie antivirus care promite să ofere o protecţie superioară soluţiilor clasice, având de partea sa algoritmi de inteligenţă artificială.

Ştiri pe aceeaşi temă

Numit Smart Antivirus, soluţia de securitate a celor de la Cylance vrea să combată atacurile cibernetice cu ajutorul ramurii inteligenţei artificiale numită învăţare mecanică.

Învăţarea mecanică este capacitatea sistemelor de a deprinde abilităţi noi în urma unui proces de antrenare în care a procesat cantităţi mari sau foarte mari de date. În acest caz, AI-ul învaţă din toate cazurile pe care le întâlneşte la nivel global şi aplică cea mai bună soluţie de protecţie local.

Acest antivirus nu funcţionează pe baza unei baze de date cu semnături a unor viruşi cunoscuţi, precum soluţiile clasice. Conform producătorului, predicţia şi prevenţia sunt principalele sale atuuri.

Din cazurile anterioare procesate, antivirusul ar putea intui când se va produce un atac şi va bloca pur şi simplu calea de acces dacă forma de atac sau malware-ul este necunoscut şi nu există încă o soluţie clară de contracarare.

Aceeaşi abordare este valabilă pentru orice tip de ameninţare, de la spyware la ransomware. Antivirusul rulează în fundal şi operează autonom, fără a consuma resurse semnificative, susţin cei de la Cylance.

Pentru cei care preferă totuşi să preia controlul, există o interfaţă care permite verificarea modului în care funcţionează antivirusul, modificarea opţiunilor şi gestionarea altor device-uri din reţea care sunt protejate de acelaşi produs.

Disponibil pentru zona de enterprise de anul trecut, Cylance Smart Antivirus este acum lansat şi pentru utilizatorii finali, având un preţ de 29 de dolari pe an pentru un dispozitiv protejat.

Cylance a primit până acum finanţări în valoare totală de aproximativ 300 de milioane de dolari.

Piaţa soluţiilor de securitate cibernetică era evaluată anul trecut la 138 de miliarde de dolari, fiind prognosticată o creştere la 232 de miliarde de dolari până în 2022.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: