Coreea de Nord investeşte sume imense de bani într-o armată perfectă de hackeri

Coreea de Nord investeşte sume imense de bani într-o armată perfectă de hackeri

Coreea de Nord se pregăteşte de război informatic. FOTO Reuters

Coreea de Nord este o ţară izolată de Occident, dar are o armată de hackeri care poate ataca ţinte din Statele Unite ale Americii. Cel mai nou exemplu este compania Sony.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru furtul filmelor Sony vinovat ar fi guvernul din Coreea de Nord, iar elita de hackeri pe care o are e armata care a atacat serverele companiei. Motivul? Un film în care liderul nord-coreean e satirizat.

Săptămâna aceasta au apărut informaţii despre furtul unor filme lansate şi nelansate ale Sony alături de informaţii confidenţiale ale companiei. Iniţial vinovaţii ar fi fost hackeri din grupul Guardians of Peace, dar vinovatul real ar fi guvernul din Coreea de Nord. Această ţară a investit bani într-un departament denumit Biroul 121, care pregăteşte experţi în atacuri informatice.

Dezertori din Coreea de Nord au oferit informaţii despre Biroul 121, acolo unde lucrează unii dintre cei mai talentaţi experţi în informatică. Ei au spus că această „legiune“ de hackeri este integrată în Biroul General de Cercetare, o agenţie de spionaj de elită condusă de armată. Guvernul de la Phenian foloseşte acest grup pentru a-şi spiona sau sabota inamicii.

Află totul despre armata de hackeri din Coreea de Nord

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: