Conturile a sute de mii de utilizatori Spotify, în pericol

Conturile a sute de mii de utilizatori Spotify, în pericol

Aplicaţia Spotify pe smartphone. FOTO Shutterstock

Spotify începe resetarea parolelor unei părţi semnificative dintre utilizatorii săi, după ce datele acestora au fost descoperite online, într-o bază de date nesecurizată, cu origini necunoscute.

Ştiri pe aceeaşi temă

Doi cercetători de la vpnMentor, companie care testează servicii VPN, au descoperit o bază de date care măsoară 72GB şi conţine date ale conturile de Spotify. Se estimează că sunt cuprinse datele a undeva între 300.000 şi 350.000 de conturi.

Cercetătorii cred că datele au fost obţinute ilegal şi urmau să fie folosite pentru declanşarea unor atacuri ori vânzarea pe dark web.

Un alt aspect îngrijorător este că baza de date nu a fost securizată, astfel că, în afară de cei care au creat-o, ar fi putut să o acceseze oricine ar fi descoperit serverul.

Pentru a evita orice fel de problemă, Spotify a decis să iniţieze resetarea parolelor pentru conturile descoperite în baza de date.

300.000 de conturi nu reprezintă un procent atât de mare raportat la cei aproximativ 300 de milioane de utilizatori Spotify, însă este o chestiune care ar trebui să determine compania suedeză să crească nivelul de securitate.

Spotify se face vinovată de faptul că nu suportă 2FA (autentificarea în doi paşi), măsură suplimentară de securitate care necesită, pe lângă parolă, un cod numeric primit prin SMS sau generat cu o aplicaţie specializată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările