Contul de Twitter al preşedintelui Obama, compromis în urma atacului de vineri?

Contul de Twitter al preşedintelui Obama, compromis în urma atacului de vineri?

Preşedintele Barack Obama s-ar putea număra printre cei care au fost nevoiţi să-şi schimbe parolele de Twitter

Atacul hackerilor asupra platformei sociale Twitter, care a vizat peste 250.000 de conturi, ar putea fi mai grav decât doreşte compania să recunoască. Conturile compromise aparţin persoanelor care au adoptat devreme reţeaua şi printre ele s-ar putea număra şi preşedintele american Barack Obama.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Twitter a anunţat, vineri, pe blogul companiei, că o grupare de hackeri a atacat platforma şi a accesat „informaţii limite” din conturile a peste 250.000 de utilizatori. Oficialii Twitter nu au menţionat, însă, că toate persoanele vizate de atac şi-au făcut conturi la scurt după lansarea reţelei, potrivit Tech Radar.

Politicieni şi publicaţii de top, victime ale atacului?

Platforma de microbloging, care are aproximativ 500 milioane de utilizatori active, a explicat în comunicatul oficial că “numai un procent mic dintre utilizatori a fost afectat de acest atac”. Totuşi, printre aceştia s-ar putea număra preşedintele american Barack Obama, vicepreşedintele SUA Joe Biden şi purtătorul de cuvânt al Casei Albe John Boehner.

“Să spui că un procent mic de utilizatori a fost afectat de atac este foarte înşelător”, este de părere cofondatorul site-ului de analiză social media PeerReach Nico Schoonderwoerd. Acesta a mai scris pe blogul să că prin corelarea informaţiilor despre atacul informatic reiese că au fost afectate numai personae care s-au înscris pe Twitter înainte de 15 iunie 2007.

În afară de politicienii SUA, printre victime s-ar putea număra şi publicaţiile New York Times, Reuters, CNN şi Fox News. Chiar şi creatorul Twitter Jack Dorsey s-ar putea afla pe lista celor ale căror conturi au fost compromise.

Răspunsul Twitter

Utilizatorii afectaţi au fost sfătuiţi să-şi schimbe parolele, însă reţeaua Twitter plănuieşte să-şi fortifice apărarea împotriva hackerilor, urmând să implementeze un sistem de autentificare în doi paşi.

Pe site-ul Twitter a apărut un anunţ de angajare. “Îţi place programarea? Îţi place securitatea? Avem o slujbă pentru tine!”, se arată pe site. Viitorul angajat va trebui să “conceapă şi să caracteristici de securitate, precum autentificarea în doi paşi şi depistarea autentificărilor frauduloase”, scrie în descrierea postului.

În ciuda anunţului public, un official Twitter a declarat pentru Tech Radar că “pe tema autentificării duble nu avem nimic de comunicat în acest moment”. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: