Cisco spune că poate îmbunătăţi colaborarea în companiii şi lansează sistemele video HD care să facă asta

Cisco spune că poate îmbunătăţi colaborarea în companiii şi lansează sistemele video HD care să facă asta

Cum poate fi adaptat sistemul Cisco într-o sală de conferinţe.

Cisco vrea să reinventeze teleconferinţele sau cel puţin încearcă asta cu o tehnologie. interesantă. Compania propune camera video care urmăreşte vorbitorii folosind triangulaţia audio. Cisco vrea că „cucerească“ acele 93% din sălile de întâlnire care nu sunt dotate cu echipamente video de înaltă calitate, conform statisticilor sale. Camerele sale filmează full HD în codec H.265.

Cisco a prezentat astăzi trei sisteme video care permit partajarea de video şi conţinut în orice spaţiu de întâlnire, în funcţie de cerinţele utilizatorilor, dar şi de aranjarea sălii. Aceste sisteme integrate oferă rezoluţie HD şi suportă H.265 care oferă utilizatorilor o calitate foarte bună cu un consum de bandă redus la jumătate.

Testul pe care compania l-a făcut a presupus o teleconferinţă cu centre din Oslo, Londra, Budapesta şi Bucureşti. Avantajul pe care mizează Cisco este adaptabilitatea mare a sistemului şi identificarea cu o precizie destul de mare a vorbitorului dintr-o sală. E vorba aici de o sală de circa 45 de metri pătraţi, dar sistemul poate fi adaptat în diverse scopuri şi pentru diverse săli, cu aparatură auxiliară.

„Tehnologia ne permite să ne conectăm şi să colaborăm cu partenerii, clienţii, colegii, însă pentru a fi într-adevăr eficiente, aceste soluţii trebuie să fie fiabile, sigure, scalabile şi să se potrivească în cât mai multe scenarii. Produsele anunţate acum de Cisco nu reprezintă decât prima etapă dintr-o lungă serie de lansări ce vor urma şi în care conceptul de Bring Your Own Device joacă un rol central“, a declarat Răzvan Atimariti, Collaboration Product Sales Specialist Cisco pentru Europa de Sud-Est.

Tot Atimariti a spus că o astfel de soluţie ar putea fi integrată în sălile de clasă din România şi profesorii să le folosească pentru conferinţe între clase. „Spre exemplu, dacă un profesor are o dezbatere interesantă într-o clasă, poate fi preluată într-alta. Pe un monitor mare este redată prezentare, pe unul mai mic este redat vorbitorul“, a explicat acesta. Mai jos sunt detaliile suplimentare cu privire la noile sisteme Cisco. Toate produsele anunţate vor fi disponibile în această primăvară.
 
 
Performanţă
 
Cisco TelePresence SX10 Quick Set foloseşte echipamentele pe care multe săli mici de conferinţă le au – ecranele plate – pentru a crea soluţii video extraordinare, la un preţ de sub 2.000 de dolari. Sistemul transformă practic orice ecran plat într-o soluţie de colaborare video HD în mai puţin de 10 minute. Prin acest sistem care face posibilă o experinţă de înaltă calitate la un preţ atractiv, Cisco îşi propune să tranforme soluţiile video într-un instrument prezent în orice sala de conferinţă.
 

Vizibilitate bună

Calitatea apelurilor video este dată de tehnologia din spatele camerei. Cisco lansează două noi modele de camere, compatibile cu cele mai multe dintre soluţiile anunţate astăzi. Cisco TelePresence Precision 60 oferă ce mai bună calitate a imaginii la nivel de industrie (1080p la 60 fps), se adaptează unor condiţii variate de iluminare, zoom extins, asigurând o redare integrală a imaginii surprinse.

Cisco TelePresence SpeakerTrack 60 are la bază Precision 60 şi este un sistem dual de cameră ce identifică în mod inteligent vorbitorul din încăpere apropiindu-i imaginea. Recunoaşterea facială inteligentă şi tehnologia de triangulaţie a vocii permit camerei să urmărească vorbitorul în timp ce se deplasează şi să facă focus pe următorul speaker imediat ce acesta ia cuvântul. Rezultatul este o conversaţie mai naturală – tranziţii mai facile, latenţă redusă şi mai puţine întreruperi. 

Soluţia pentru încăperi unice şi scenarii multiple

Nu toate spaţiile sunt la fel şi nici toţi clienţii nu au aceleaşi nevoi. Cisco TelePresence SX80 este soluţia ideală pentru integratorii de soluţii care doresc să doteze spaţii mari cu soluţii video. Noua soluţie Cisco SX80 este o soluţie puternică şi flexibilă ce poate fi combinată cu diverse camere, inclusiv modelele anunţate mai sus şi care suportă până la trei ecrane. Totodată, împreună cu MX700 şi MX800, SX80 este una dintre primele platforme care suportă H.265 pentru calitate sporită şi consum redus de bandă.

Fiecare ecran contează cu Intelligent Proximity

Cisco a anunţat de asemenea integrarea capabilităţii Intelligent Proximity, varianta beta, în câteva dintre echipamentele sale. Cu Intelligent Proximity, sistemele video Cisco „simt“ orice smartphone sau tabletă prezentă în sala de întâlnire şi întreabă utilizatorul dacă doreşte să participe la conferinţă. Odată sincronizate, utilizatorul poate vizualiza pe dispozitivul propriu imaginile prezentate, poate salva diverse slide-uri şi chiar reveni la slide-uri anterioare, direct de pe ecranul smartphone-ului sau tabletei personale. Este o experienţă cu totul nouă de a transforma dispozitivele mobile în experienţe video de colaborare.

Colaborarea în Cloud

Cisco îşi propune să ofere aceeaşi experienţă utilizatorilor soluţiilor de colaborare, indiferent că optează pentru o soluţie on–premise, în cloud sau o combinaţie între cele două. Astfel, Cisco a anunţat Cisco Hosted Collaboration Solution care permite utilizatorilor remote sau mobili să acceseze soluţii de colaborare în cloud fără a fi necesar un VPN. Cisco a îmbunătăţit HCS pentru companiile mijlocii oferindu-le posibilitatea de a beneficia de voice mail şi centre de contact pentru 20-100 de agenţi. Cisco a îmbunătăţit de asemenea eficienţa operaţională prin utiliare de management pentru preluarea şi gestionarea mai rapidă a experienţelor clienţilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: