Celebra pagină „Humans of New York“, adaptată pentru naziştii lui Adolf Hitler: Oamenii celui de-Al Treilea Reich

Celebra pagină „Humans of New York“, adaptată pentru naziştii lui Adolf Hitler: Oamenii celui de-Al Treilea Reich

„Oameni ai New York-ului“ a dat naştere unor copii mai bune sau mai rele. FOTO Adevărul

Ai auzit de pagina de Facebook „Humans of New York“? Dacă da, atunci ştii că există nenumărate copii după aceasta. Cea mai nouă este cu oamenii celui de-Al Treilea Reich. Adolf Hitler şi prietenii săi ajung pe Facebook şi fiecare poză este interpretată cu o poveste. Iată cum arată.

„Humans of New York“ este un proiect pornit de Brandon Stanton, un om care în lipsă de bani şi oportunităţi de afaceri s-a dus în New York şi şi-a propus să imortalizeze 10.000 de oameni. Proiectul s-a bucurat de un feedback foarte bun, aşa că planul iniţial s-a extins. Acum, există site, pagină de Facebook şi album foto cu cele mai bune imagini. Pe scurt, HONY.

Există şi „Oameni ai Bucureştiului“ şi foarte mulţi oameni din alte oraşe. Şi, mai nou, există „Humans of the Third Reich“, acolo unde sunt încărcate poze cu Adolf Hitler, liderul Germaniei naziste, şi cu soldaţii, prietenii şi generalii săi. Ce a reuşit Stanton să creeze cu proiectul HONY e un spaţiu în care încarcă poveşti din New York legate de câte o poză cu protagoniştii. Stanton poate fi considerat un fotograf de stradă. Ei bine, ideea este aplicată aproximativ pe Oamenii celui de-Al Treilea Reich.

Microfashion de la nazişti

Că îi urăşti sau nu pe nazişti, pagina se vrea una de umor, nu se ia în serios, aşa că n-o lua nici tu. HOTTR nu uită nici de microfashion care există pe HONY. Sub microfashion îşi publică Stanton pozele cu copiii pe care îi întâlneşte pe străzile oraşului. În cazul copiilor Reich-ului, numărul lor nu e prea mare, dar tot se găsesc câţiva.

Melodia din serialul „Friends“ pusă peste imagini video cu Hitler şi apropiaţii săi; promovată de HOTTR

Pagina HOTTR a pornit pe 4 martie şi are peste 2.700 de like-uri la ora redactării articolului. Cu anumite mesaje, pagina ar putea fi acuzată de antisemitism, depinde cum priveşti situaţia. Spre exemplu, poza de mai jos. Fiecare poză e însoţită de un citat, dar acesta este, desigur, fals. Este creat însă în stilul cald, relaxat al HONY. Stanton îşi întreabă subiecţii diverse lucruri, dar e destul de evident că administratorul HOTTR nu prea mai are ce întreba sau pe cine, astfel că presupune citate.

Una dintre imaginile publicate pe pagina HOTTR cu citatul: „Băieţi, uneori mă întreb... şi evreii sunt oameni?“

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: