Cele mai mari nume din domeniul securităţii cibernetice se reunesc la Tel Aviv, în cadrul Cyber Week 2019

Cele mai mari nume din domeniul securităţii cibernetice se reunesc la Tel Aviv, în cadrul Cyber Week 2019

Ajuns la a noua ediţie, evenimentul dedicat securităţii cibernetice se desfăşoară la Universitatea din Tel Aviv, şi reuneşte peste 8000 de participanţi din 80 de ţări.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ultimii ani, securitatea cibernetică a cunoscut o creştere a popularităţii şi importanţei, odată cu dezvoltarea tehnologiilor precum IoT (Internet of Things), Big Data sau Blockchain. Avansul tehnologic este o sabie cu două tăişuri, care ajută atât industria de securitate, cât şi atacatorii.

În acest context are loc Cyber Week 2019, eveniment ce se desfăşoară la Tel Aviv în perioada 23-27 iunie şi reuneşte cele mai mari nume din domeniul securităţii cibernetice, având peste 400 de speakeri şi 50 de evenimente diferite, dedicate startup-urilor, femeilor care lucrează în acest domeniu sau tinerilor pasionaţi de securitatea cibernetică.

Printre speakeri se numără Yigal Unna, directorul general al Directoratului Naţional de Cibernetică din Israel, Isaac Ben-Israel, şeful Agenţiei Spaţiale Israeliene, şi Chris Young, CEO-ul McAfee. Miercuri este aşteptată şi prezenţa prim-ministrului Benjamin Netanyahu.

Israel este una dintre puţinele ţări care au o linie specială de telefon dedicată alertelor cibernetice, 119, un serviciu gratuit, care funcţionează non-stop. În România, un serviciu similar a fost lansat pe 2 mai, de către Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO). Numărul pe care utilizatorii care au probleme de natură cibernetică îl pot apela este 1911.

Israelul se numără printre primele cinci ţări la nivel mondial, în domeniul securităţii cibernetice, fiind o ţintă constantă a atacurilor de acest fel.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: