Ce este Electroneum şi cum poţi mina moneda virtuală cu ajutorul telefonului mobil

Ce este Electroneum şi cum poţi mina moneda virtuală cu ajutorul telefonului mobil

FOTO via Electroneum World

Anul 2017 poate fi caracterizat într-un singur cuvânt prin conceptul de criptomonedă. Lumea parcă a fost vrăjită de saltul uriaş realizat de Bitcoin şi de celelalte monede secundare, de genul Ethereum sau Ripple, şi a investit masiv în valuta viitorului. Pentru cei care, totuşi, nu au vrut să cumpere, a existat alternativa minatului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Problema era însă una singură. Pentru a mina monede virtuale ai nevoie de un calculator ultra performant şi de multă electricitate. Multă lume s-a plâns că această alternativă nu este delco viabilă şi a renunţat la idee. Ei bine, a apărut pe piaţă o nouă criptomonedă, Electroneum pe numele său, care poate fi minată cu telefonul mobil.

Ce este Electroneum?

Creatorii monedei virtuale susţin că aceasta este prima criptomonedă care poate fi minată cu ajutorul telefonului  mobil. Aplicaţia aferentă este disponibilă, momentan, doar pe Android, şi poate fi descărcată de oricine. Cei interesaţi îşi pot face cont AICI, după care vor descărca platforma mobilă. La apăsarea unui buton ea îşi va face treaba şi va începe utilizarea resurselor smartphone-ului pentru a mina.

Electroneum are rolul de a face minatul mai uşor pentru cei interesaţi, nemaifiind nevoie de un calculator de top pentru asta. Valoarea unui Electroneum nu este chiar mare la momentul redactării articolului, ea situându-se la 4-5 cenţi, însă există potenţial de creştere.

În plus, telefonul mobil nu va fi secat de resurse în timpul acestui proces, platforma adaptând puterea de calcul în funcţie de folosirea acestuia. De exemplu, dacă aplicaţia care rulează în fundal vede că ai nevoie de smartphone la momentul respectiv, ea va reduce turaţia ”minerilor” şi îţi va permite să te foloseşti de procesor aşa cum trebuie. Atunci când smartphone-ul este în stare ”idle”, aplicaţia va rula la turaţii mai mari. Ce-i drept, este de aştept un oarece impact asupra bateriei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările