Care vor fi trendurile în IT în 2018 în România şi în lume

Care vor fi trendurile în IT în 2018 în România şi în lume

Entuziasmul generat de ultimele inovaţii din industria IT va continua în 2018 şi, pe fondul unor aşteptări tot mai mari.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anul acesta se va pune mai mult accent pe valoarea comercială, securitate şi transparenţă, arată o analiză a companiei româneşti EXE Software. Conform cercetărilor interne, creşterea globală a industriei IT se va situa în jurul cifrei de 5-7%.

Tehnologiile populare, în acest an, sunt Internet of Things şi Cloud Computing, iar trendul de a migra aplicaţii în Cloud duce la o creştere a cererii de dezvoltatori specializaţi pe acest tip de tehnologii, respectiv Azure sau AWS. 

În ţara noastră, date fiind schimbările fiscale din acest an, în mediul de business românesc ne aşteptăm la o perioadă de acomodare şi o atitudine rezervată, când vine vorba despre investiţii. 

Totuşi, în IT, pe fondul evoluţiei globale continue, planurile generale ale companiilor româneşti  vizează creşteri în zonele de web şi business intelligence, retenţia clienţilor, extinderea pe noi pieţe, mărirea echipei, îmbunătăţirea mediului de lucru, eficientizarea proceselor interne de business, adoptarea de noi tehnologii şi inovarea şi dezvoltarea de noi produse.

 

citeste totul despre: