Bitdefender pune la bătaie un milion de euro pentru startup-urile româneşti de securitate cibernetică

Bitdefender pune la bătaie un milion de euro pentru startup-urile româneşti de securitate cibernetică

FOTO via Facebook Techsylvania

Fondatorul Bitdefender, Florin Talpeş, a declarat în premieră pe scena festivalului de tehnologie Techsylvania, care a avut loc în aceste zile la Cluj-Napoca, că intenţionează să deschidă un program de accelerare pentru companiile româneşti care activează în domeniul securităţii cibernetice şi care se află la început de drum.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bitdefender este cel mai mare producător român de software, recunoscut internaţional ca oferind servicii de securitate cibernetică de top. Compania continuă să investească în România şi vrea să îi ajute pe cei care vor să pornească pe drumul antreprenoriatului, în sfera de cybersecurity. Tinerii IT-işi care vor să o ia pe cont propriu se pot înscrie la programul de accelerare susţinut de Bitdefender.

Fondurile puse la dispoziţie pentru companiile tinere sunt importante, iar tipul de finanţare ales este cel de ”pre-seed”, adică investiţia iniţială de care ai nevoie să îţi începi aventura. Florin Talpeş, CEO şi fondator al Bitdefender a declarat că ”acum cinci ani, ecosistemul de startup-uri din România ducea lipsă de finanţare. Acum avem bani, însă noi putem oferi ceva şi mai important, şi anume mentorat pe zona de business”.

Bugetul incubatorului gândit de Bitdefender este de un milion de euro, iar suma disponibilă pentru fiecare startup acceptat în programul de accelerare începe de la 50.000 de euro. Startul programului, în primă fază, va avea loc la începutul lunii septembrie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: