Bitcoin scade vertiginos şi ajunge la cel mai mic preţ per unitate din ultimele şase săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
bitcoin

Bitcoin s-a depreciat marţi cu până la 20%, la cel mai redus nivel din ultimele şase săptămâni, din cauza temerilor investitorilor legate de perspectiva de înăsprire a reglementărilor la nivel global, relatează Bloomberg.

Ce mai importantă monedă virtuală din lume şi-a limitat pierderile pe parcursul tranzacţiilor de la New York, la un declin de 18%, la 10.557 dolari pe unitate la momentul publicării acestui articol, cel mai redus nivel de la sfârşitul lunii decembrie, potrivit unui preţ compozit calculat de Bloomberg.

Şi alte monede virtuale au urmat tendinţa negativă a Bitcoin. Astfel, valoarea Ripple a scăzut cu 33%, iar cea a Ethereum cu 24%, cele două monede recuperând ulterior o parte din pierderi.

Scăderile au avut loc în urma informaţiilor că ministrul de Finanţe sud-coreean, Kim Dong-yeon, a declarat că interzicerea tranzacţiilor cu monede digitale este o ”opţiune reală”. Declaraţia a amplificat îngrijorările deja existente în legătură cu posibila închidere a pieţei de profil din Coreea de Sud, considerată a treia ca mărime din lume.

Declinul a fost provocat şi de o informaţie publicată luni de Bloomberg, potrivit căreia China intensifică masurile de restricţionare a tranzacţiilor cu monede virtuale. În plus, platforma de tranzacţionare a monedelor virtuale Kraken a fost închisă o perioadă peste aşteptări pentru modernizare.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite