Bitcoin va ieftini cumpărăturile online. Cei de la care a „luat” Zuckerberg Facebook vor reglementarea monedei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bitcoinii au ajuns la o valoare echivalentă cu 10 milioane de euro

Moneda internetului, bitcoinul, ar putea ieftini semnificativ în viitor tranzacţiile online, iar evoluţia ei ar putea fi semnificativă în următorii ani, crede un reprezentant al celui mai mare magazin online australian.

Milennius e considerat cel mai mare magazin online din ţara de la antipozi, iar adopţia plăţilor cu monedele virtuale bitcoin şi litecoin reprezintă un nou moment de cotitură important în istoria acestor tranzacţii. "Bitcoinul devine un mecanism pentru tranzacţii online şi din ce în ce mai multe afaceri adaugă această caracteristică", a spus fondatorul Millenius pentru TechRadar.

Bitcoinul şi Litecoinul, monede nereglementate încă şi care sunt produse de către utilizatori printr-un sistem peer-to-peer, care se foloseşte de resursele de putere ale calculatorului, evoluează pe scară largă. În România, primul magazin care acceptă plăţi cu bitcoin, folosind o aplicaţie care le transformă în bani reali, s-a deschis în Bucureşti acum două săptămâni.

"Bitcoinul se foloseşte la maximum de internet"

"Dacă eşti agil, poţi să concurezi împotriva celor mai mari jucători de pe piaţă", a adăugat Pierre Boutros, fondatorul Millennius. "Credem că această criptomonedă are un potenţial uriaş, mai ales că Bitcoinul este practic cash pe steroizi", a mai adăugat şeful Millennius. "Îţi permite să intri în pieţe unde nu poţi cu PayPal sau alte metode. E o oportunitate uriaşă. Clienţii pot primi produsele indiferent dacă sunt în Coreea de Nord sau Iran, pentru că nu există taxe diferenţiate", a mai adăugat Boutros.

Boutros speculează faptul că bitcoinul şi alte monede asemănătoare pot transforma tranzacţiile online şi le pot ieftini, mai ales că nu se vor aplica taxe suplimentare, aşa cum se întâmplă în cadrul tranzacţiilor cu cardul. "Bitcoinul este o monedă care să folosească la maximum capacităţile internetului în întregime. Taxele de tranzacţie cu cardul vor fi doar un punct de uzură", a mai adăugat Boutros.

Fraţii Winklevoss

image

Reglementare de la stat

Unii dintre investitorii în bitcoin la nivel mondial sunt fraţii Winklevoss. Cei doi sunt cunoscuţi pentru procesul intentat lui Mark Zuckerberg pentru că le-ar fi furat ideea Facebook.

La o discuţie de săptămâna trecută de la New York, cei doi au spus că reglementările din partea statului privind bitcoinul ar fi binevenite, pentru că ar aduce credibilitate, mai ales că moneda are reputaţia de a fi folosită de către infractori pentru spălarea de bani.

"Nu vreau să facilitez folosirea ilicită a banilor. Aşa că noi iubim reglementarea", a declarat Cameron Winklevoss, fondatorul firmei Winklevoss Capital Fund.

"E foarte uşor să te concentrezi doar pe tehnologie şi să vezi că firma poate să aibă succes. Dar, deşi nu e atât de amuzant, trebuie să reglementăm şi să ne punem lucrurile în ordine. Cei care folosesc bitcoinul în mod ilegal ar trebui să-şi piardă contul", a declarat Winklevoss.

Cu toate acestea, rivalul lui Mark Zuckerberg crede în viitorul bitcoin, mai ales pentru microplăţi pe internet, prin simplitatea ei, lucru ce ar putea schimba modul cum funcţionează unele site-uri.

Citeşte mai multe despre moneda virtuală bitcoin

Bitcoinul devine popular în România: povestea din spatele restaurantului care acceptă plata în „moneda Internetului“

„Moneda Internetului“ a ajuns şi în România, un restaurant din Capitală a devenit prima firmă locală care să accepte plata în moneda virtuală bitcoin.

Premieră în România. Primul restaurant care acceptă plata în moneda virtuală bitcoin

Moneda virtuală bitcoin a devenit foarte populară în ultimele câteva luni. Drept urmare, din ce în ce mai multe companii acceptă plata prin acest sistem. Printre acestea se află şi restaurantul La Conu Iancu, prima afacere din România care a adoptat plata prin Bitcoin.

Cât costă generarea bitcoinilor şi cât curent electric se consumă zilnic

Moneda virtuală bitcoin a stârnit o adevărată goană după aur. În timp ce unele persoane cumpără bitcoini, altele preferă să îi genereze. Zilnc, „minerii“ consumă curent electric în valoare de 150.000 de  dolari.

Se sparge bula Bitcoin? Moneda virtuală s-a depreciat cu 50% în câteva ore

Bitcoin se dovedeşte a fi, în continuare, o monedă instabilă. Astfel, miercuri seara, valuta virtuală a căzut de la valoarea de 265 de dolari, la 105 dolari după care a urcat la 180 de dolari. În momentul redactării acestui articol, un bitcoin valorează 109 dolari.

VIDEO Bitcoin, noua monedă „de aur” a Internetului, şi povestea românului din inima fenomenului de două miliarde de dolari

Pe măsură ce instituţiile financiare tradiţionale se zguduie din temelii, Bitcoin, moneda digitală a momentului, se bucură de un succes care ia amploare pe zi ce trece. Iar aproape de inima fenomenului virtual în care se învârtesc aproximativ două miliarde de dolari se află şi un român, Mihai Alisie.

Ultimul virus care face ravagii: Skypemageddon pentru bitcoin

Viruşii se adaptează la trendurile existente în acest moment pe internet, iar ultimul de tip de malware identificat ţinteşte utilizatorii de Skype şi generează un proces de generare de bitcoin, moneda virtuală care a luat având în contextul crizei economice.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite