BBC îşi face site pe dark web, pentru a „păcăli“ cenzura în anumite state

BBC îşi face site pe dark web, pentru a „păcăli“ cenzura în anumite state

Captura BBC

În anumite state, guvernul cenzurează o mare parte din internet, blocând site-uri ale unor publicaţii ce realizează materiale care nu sunt pe placul său. BBC încearcă să treacă peste această barieră cu ajutorul dark web-ului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Versiunea internaţională a site-ului de ştiri este acum disponibilă pe dark web, partea internetului care nu este indexată de motoarele de căutare obişnuite şi poate fi accesată doar prin intermediul browser-ului Tor.

Astfel, BBC a pregătit adresa bbcnewsv2vjtpsuy.onion, care nu va funcţiona într-un browser obişnuit, ci doar în Tor, acolo unde utilizatorii vor fi direcţionaţi către versiunea internaţională a site-ului BBC News.

Publicaţia a anunţat că vizitatorii site-ului nu vor putea avea acces şi la serviciul de streaming BBC iPlayer, însă conţinutul va fi disponibil în mai multe limbi, precum arabă sau rusă.

În anunţul de lansare a noului site, BBC a specificat că platforma sa a fost blocată în China, Iran şi Vietnam. De asemenea, a menţionat că oferirea unei metode alternative de a accesa conţinutul său în ţări în care a fost interzis, este o politică ”ce se aliniază cu misiunea BBC World Service de a oferi ştiri credibile în întreaga lume”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: