Atacuri informatice în 2015: telefoanele cu NFC şi bancomatele sunt noile ţinte

Atacuri informatice în 2015: telefoanele cu NFC şi bancomatele sunt noile ţinte

Ştefan Tănase, de la Kasperksy, a vorbit despre ameninţările informatice din 2015.

Anul 2014 a fost presărat cu tot felul de ameninţări informatice. Vine un nou an şi hackerii se specializează pe alte dispozitive. Acestea sunt avertismentele Kaspersky pentru 2015.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anul 2014 a fost unul foarte complicat pentru experţii în securitate informatică. Atât infractorii cibernetici, cât şi spionii au fost mai activi decât în anii precedenţi, iar anul 2015 va aduce şi mai multe atacuri care pot pune în pericol banii şi siguranţa utilizatorilor, conform Kasperksy.

În cadrul Kaspersky Cyber Security Weekend, eveniment desfăşurat în Polonia, experţii companiei ruseşti au prezentat pericolele care ne-au pândit pe Internet în 2014, dar şi ameninţările care vin odată cu noul an.

Pentru un sumar al celor mai importante ameninţări ale anului 2014, am discutat cu Ştefan Tănase, Senior Security Researcher în cadrul Kaspersky Lab. Epic Turla, Regin, Energetic Bear – toate sunt nume care au făcut înconjurul lumii anul acesta, nume ale unor campanii de spionaj care au vizat furtul de informaţii clasificate din diverse instituţiie de stat sau private. Şi România a fost prinsă la mijloc, cel mai notabil atac desfăşurându-se prin campania Epic Turla.

Află totul despre pericolele de pe Internet din 2015

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: