Astăzi se împlinesc 20 de ani de Google. Cum să explorezi garajul în care a luat naştere compania, prin intermediul Google Street View

Astăzi se împlinesc 20 de ani de Google. Cum să explorezi garajul în care a luat naştere compania, prin intermediul Google Street View

Pe 27 septembrie, Google sărbătoreşte 20 de ani de la înfiinţare, ocazie cu care face apel la nostalgia oamenilor şi le pune la dispoziţie o „călătorie în timp”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai precis, poţi face o vizită virtuală în Street View în garajul în care a funcţionat primul birou Google, făcând click pe link.

Acesta a fost refăcut să arate aproape exact ca acum 20 de ani (septembrie 1998), când fondatorii Google Sergey Brin şi Larry Page au deschis primul birou al companiei în garajul lui Susan Wojcicki (în prezent CEO YouTube), de pe Santa Margarita 232, Menlo Park, California, Statele Unite.

Ce poţi să vezi în turul virtual

Odată ce intri pe uşa laterală a garajului, vei observa o masă cu picioare galbene pe care se află un monitor CRT, pe ecranului căruia este deschisă una dintre primele variante ale paginii de căutare Google. Plus o maşină de spălat şi un uscător de rufe, de care Larry şi Sergey erau foarte încântaţi.

În celălalt capăt al holului se află un dormitor, care acum 20 de ani juca rolul de „sediu central”, iar înauntru se găseşte o tablă pe care scrie “Google’s Worldwide Headquarters” (în traducere: ”sediul global al Google”). Pe o altă tablă se poate vedea logo-ul Google din 1998.

Mai mult, vei putea descoperi în garajul Google de pe Street View câteva „secrete”: 20 de piese din istoria companiei, de la prototipul ochelarilor Google la scaunul original al lui Larry. Pentru asta trebuie găsită uşa secretă care face legătura cu lumea paralelă unde sunt plasate aceste 20 de piese.

De asemenea, poţi să vezi cum arăta acest spaţiu în 1998, în acest video de arhivă filmat de Harry, al şaselea angajat Google.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: