Site-ul care ar fi împins două adolescente să se sinucidă schimbă regulile. Ask.fm se vrea un mediu mai sigur şi mai primitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Site-ul ask.fm este considerat vinovat indirect pentru sinuciderea a două fete. Acum, administratorii domeniului spun că vor căuta să aplice noi măsuri de siguranţă şi speră ca astfel de cazuri să nu se mai întâmple pe viitor.

Din cauza a ceea ce se numeşte cyberbullying, două tinere s-au sinucis în ultimul an. Prima a fost o tânără de 14 ani din Marea Britanie, iar în decembrie anul trecut o fată de 16 ani din Florida, SUA, a făcut acelaşi lucru. Cei mai mulţi au văzut site-ul ask.fm drept responsabil indirect, deoarece le permite utilizatorilor să se manifeste fără vreo măsură de securitate. BBC informează acum că acest lucru se va schimba.

Chiar dacă ask.fm nu a putut fi găsit vinovat, nu i-a priit publicitatea negativă construită din astfel de cazuri. Noile măsuri de siguranţă pe care le adoptă prevăd că vor răspunde oricărui raport în maximum 24 de ore, vor exista categorii de „intimidare“ şi „agresiune“ în care să raporteze eventualele probleme, iar butonul de raportare a unor comportamente deranjante este mai mare. În urma sinuciderilor presupus cauzate de activitatea pe ask.fm, mai multe companii şi-au retras publicitatea de pe site, mai ales din cauza imaginii proaste pe care o căpăta site-ul. 

„Numărul de moderatori pe care îl vor avea este esenţial, împreună cu cât de bine vor fi pregătiţi. Dar aceste măsuri pe care le-au anunţat cu siguranţă arată că au înţeles mesajul şi iau deciziile potrivite acum“, a afirmat John Carr, secretar al Coaliţiei pentru Siguranţa pe Internet din Marea Britanie. Tatăl lui Hannah Smith, fata care s-ar fi sinucis din cauza comentariilor de pe ask.fm, susţine că măsurile vin târziu, dar nu sunt mărunte. „Guvernul trebuie să lucreze la noi legi, astfel încât oamenii să fie în siguranţă pe Internet“, a afirmat acesta.

Aceşti oameni bolnavi, care-şi ascund identitatea în mediul online, pur şi simplu abuzează de aceşti adolescenţi vulnerabili. Trebuie luate măsuri pentru ca nicio altă familie să nu mai treacă prin aşa ceva. Aceşti «bătăuşi» virtuali trebuie să înţeleagă că acţiunile lor distrug vieţi. David Smith, o declaraţie după ce fiica lui Hannah s-a sinucis

Ask.fm a fost lansat în iunie 2010 şi până în iulie 2013 a strâns aproximativ 65 de milioane de utilizatori. Este foarte popular în Italia, Brazilia şi SUA, iar utilizatorii sunt de regulă adolescenţi care navighează în special de acasă şi de la şcoală. Înainte de a ajunge pe ask.fm, cei mai mulţi utilizatori vin de pe Facebook, YouTube şi Twitter, reţele pe care le poţi conecta la contul de ask.fm.

Hai să discutăm pe pagina de Facebook a „Tech Adevărul“

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite