Ascensiunea fulminantă a platformei online care a schimbat învăţământul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Platforma educaţională online Coursera a reuşit să atingă o cotă fulminantă, faţă de anul trecut. Astfel, platforma are deja peste 100 de instituţii partenere.

Coursera a anunţat printr-o postare pe blogul oficial că a ajuns la 107 de parteneri instituţionali, din rândul Universităţilor, la peste 500 de cursuri şi peste 5 milioane de studenţi pe platformă.

Coursera a fost fondat de Andre Ng şi Daphne Koller acum doi ani şi a urcat treptat, arătând că învăţământul se poate face şi online, dacă există cursuri oferite de mari universităţi.

"Acum doi ani, Coursera era încă o idee. Echipa mea era formată din patru studenţi la Stanford şi am lansat primele două cursuri, care au ajuns la peste 100.000 de studenţi. Când am pus prima oară cursurile online, nu ne-am fi imaginat un răspuns atât de bun din partea comunităţii", a declarat Ng.

Coursera a fost fondată acum 18 luni şi a reuşit să strângă o finanţare de 65 de milioane de dolari într-un singur an. Alte alternative ar fi Udacity, Udemy sau Khan Academy,

Puteţi vedea mai jos un grafic făcut de Coursera, după ce a trecut de 100 de parteneri. Click pe poză pentru imaginea completă.

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite