Aplicaţia Uber va arăta în avans preţul exact al curselor

Aplicaţia Uber va arăta în avans preţul exact al curselor

Uber introduce şi în România posibilitatea de a vedea tariful exact al curselor de la bun început, nu numai cel esttimat, ca până acum.

Ştiri pe aceeaşi temă

Uber introduce şi pentru pasagerii din România “upfront pricing” - posibilitatea de a vedea tariful exact al curselor înainte de a chema o maşină. Până acum, utilizatorii puteau vedea doar o estimare a tarifului. Începând de miercuri, 14 februarie, aplicaţia Uber va arăta costul exact al unei curse înainte de a plasa o comandă, pentru mai multă claritate şi o experienţă mai bună a pasagerilor.

Astfel, o cursă de la Dristor până la Gara de Nord, într-o oră de vârf, va fi de 15,63 de lei. O cursă de la Piaţa Victoriei până la aeroport va fi de 26,09 lei.

Ce include tariful afişat în aplicaţie

Odată introdusă destinaţia, tariful afişat de aplicaţie va arăta o sumă exactă, care va include:

  • distanţa până la destinaţie, incluzând aici opririle multiple
  • timpul estimat pe baza valorilor istorice de trafic
  • tarifarea dinamică, atunci când e cazul
  • eventuale reduceri promoţionale

 
Atunci când intervine tarifarea dinamică, aplicaţia Uber va afişa suma exactă şi mesajul că tarifele sunt mărite ca urmare a cererii mari. Atunci când tariful dinamic depăşeşte 3 X tariful de bază, utilizatorii vor fi notificaţi despre asta şi li se va cere confirmarea.

În situaţiile în care pasagerii modifică destinaţia, adaugă o oprire pe parcurs sau timpul petrecut în cursă e mai lung decât cel estimat, aplicaţia va actualiza corespunzător valoarea totală a cursei.

citeste totul despre: