Amazon a inaugurat astăzi noul centru de dezvoltare din Bucureşti

Amazon a inaugurat astăzi noul centru de dezvoltare din Bucureşti

Amazon şi Amazon Web Services au inaugurat oficial noul sediu şi Centru de Dezvoltare şi Tehnologie din Bucureşti, creând peste 650 de locuri de muncă, care se adaugă celor 1000 pe care compania le avea deja în România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Centrul de Dezvoltare Amazon România va continua se va axa pe construirea limbajului din spatele dispozitivului Alexa, dar şi asupra tehnologiilor care formează fundaţia AWS.

Noul sediu Amazon şi AWS găzduiesc un nou Centru de Inginerie, unul de dezvoltare a tehnologiei, a soluţiilor lingvistice pentru Alexa, dar şi testarea a produselor Alexa, toate fiind implicate în dezvoltarea soluţiilor tehnologice şi consolidarea operaţiunilor de pe site-ul Amazon.

“România se mândreşte cu specialiştii IT talentaţi din Bucureşti, în special în domeniile cercetării şi dezvoltării tehnologiei, iar noua investiţie reconfirmă faptul că există oportunităţi pentru companiile de tehnologie în capitală ”, a declarat Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite în România, care a fost prezent la inaugurarea noului sediu din Pipera.

Chiar dacă investiţia este una importantă, oficialii Amazon nu au dat detalii despre o posibilă viitoare prezenţă pe piaţa din România a serviciilor de retail online. Compania condusă de Jeff Bezos este prezentă în mai multe ţări din Europa de Vest, iar în viitorul apropiat este posibil să asistăm la o expansiune a acesteia în regiune. De-a lungul timpului au existat mai multe zvonuri prvind o eventuală achiziţie a operaţiunilor eMAG de către Amazon, însă nimic nu s-a dovedit a fi adevărat, cel puţin până acum.

citeste totul despre: