Academia Română ne invită să căutăm informaţiile despre efectele tehnologiei 5G pe Google

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o discuţie cu cei de la PressOne, Victor Voicu, vicepreşedintele Academiei, a afirmat că nu îşi divulgă la telefon sursele de la care provin informaţiile comunicatului emis ieri de Academie, dar invită la o căutare pe Google, „în englezeşte”.

PressOne i-a contactat ieri pe câţiva dintre membrii Academiei Române, după ce aceasta a emis un comunicat în care se arată îngrijorată cu privire la efectele asupra sănătăţii oamenilor pe care le-ar avea implementarea tehnologiei 5G.

În comunicat, sunt menţionate instituţii precum OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) sau Agenţia Naţională pentru Cercetarea Cancerului, care ar fi semnalat deja eventualele probleme asupra sănătăţii pe care le va pune această tehnologie. În realitate, OMS specifică însă că ”după multe cercetări efectuate, nu a fost descoperit niciun efect advers asupra sănătăţii legat de expunerea la tehnologii wireless.”

Curioşi aşadar de provenienţa informaţiilor deţinute de Academie, cei de la Press One i-au contactat pe Ioan Aurel Pop, preşedintele instituţiei, precum şi pe vicepreşedintele Victor Voicu.

Ioan Aurel Pop a specificat că Academia a mai dat un comunicat pe această temă, adăugând că „noi avem specialişti în cadrul Academiei Române care studiază această problemă şi care ne-au atras atenţia că ar fi bine să intervenim în societate conform statutului Academiei Române, care pretinde că toate problemele importante care au legătură cu ştiinţa, cultura, societatea în general, şi în care Academia Română are experţi, să intervenim să atragem atenţia.”

De unde vin mai exact aceste semnalări cu privire la pericolul pentru sănătate al tehnologiei 5G nu se poate afla însă, nici de la Ioan Pop, nici de la Victor Voicu, cel din urmă susţinând că are propriile sale surse, o colecţie de articole ştiinţifice, disponibilă într-un dosar la Academie pentru oricine ar dori să se informeze cu privire la pericolele 5G.

Întrebat care ar fi câteva dintre aceste articole ştiinţifice sau ce autori le-au semnat, Victor Voicu răspunde: „ce vorbiţi dom’le, credeţi că sunt bibliotecă? Vă dau, dar nu acum, nu mă luaţi aşa la telefon, că eu nu sunt la dispoziţia dumneavoastră. Am acolo un dosar la Academie, că eu nu mai sunt la Academie, veniţi luni la mine şi vi le pun la dispoziţie.”

Tot vicepreşedintele Academiei este şi cel care invită la o căutare rapidă pe Google, pentru a afla mai multe despre tehnologia 5G şi pericolele sale pentru sănătate:

„Băgaţi pe Google şi scrieţi în englezeşte: «health effects of 5G». Scrieţi asta şi citiţi singură, ca să vedeţi că comunitatea de care spuneţi dumneavoastră sunt beneficiarii resurselor pe care le aduc.

Financiare, beneficii, şi aşa mai departe. Dar asupra sănătăţii umane are efecte semnificative şi chiar periculoase în perspectivă. Nu prea se ştie exact, pentru că nu există o experienţă de lungă durată. Nu luaţi punctul meu de vedere, luaţi literatură. Dumneavoastră ştiţi să folosiţi cuvinte pe care le folosiţi în presă. Noi ne luăm informaţiile din literatura ştiinţifică, nu din ziare.”

Comunicatul Academiei Române, emis ieri, a fost între timp retras. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite