Şeful PayPal: Bitcoinul e extraordinar în ţările cu inflaţie mare. NFC-ul e nefolositor

Şeful PayPal: Bitcoinul e extraordinar în ţările cu inflaţie mare. NFC-ul e nefolositor

David Marcus, preşedintele PayPal FOTO PayPal

Preşedintele Paypal, David Marcus, a dat un semnal pozitiv pentru moneda virtuală Bitcoin, care ar putea creşte în următoare perioadă. El a spus că bitcoinul este bun, dar NFC-ul este o tehnologie slabă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prezent la conferinţa LeWeb de la Paris, David Marcus a spus că bitcoinul are toate şansele să revoluţioneze comerţul online şi nu NFC-ul.

"Chiar îmi place bitcoinul. Deţin bitcoin", a declarat Marcus la LeWeb. Cu toate acestea, el consideră că oamenii nu înţeleg cu adevărat ce este moneda virtuală şi încă nu este pregătit să lase oamenii să conecteze portofelele virtuale cu bitcoini de conturile de PayPal.

Bitcoinul - o soluţie la inflaţia uriaşă din unele ţări

"Oamenii sunt confuzi. Cred că dacă se numeşte criptomonedă, e o monedă. Nu cred că e o monedă. E un bun de valoare. E o comoditate prin care poţi să-ţi asiguri bunurile şi finanţele, mai ales în locuri cum e Argentina, unde există o inflaţie de 40%, unde un dolar înseamnă peste un an 60 de cenţi şi moneda locală nu are valoare. E un vehicul de investiţie foarte bun, dacă ai un apetit pentru risc. Nu va fi o monedă până când volatilitatea ei nu se va reduce. În momentul când cadrul de reglementare va fi mai clar, atunci o vom considera aşa", a declarat Marcus.

De asemenea, el a adăugat că bitcoinii nu sunt încă acceptaţi pe scară largă. Cu toate acestea, el urmăreşte cu atenţia evoluţia bitcoinului.

Finlandezii îşi vor plăti facturile cu faţa

PayPal a blocat contul WikiLeaks în urma intervenţiei autorităţilor americane

Fenomenul Bitcoin: explozie economică în doar patru ani. Bula evoluează, iar bitcoinul cucereşte lumea

De ce nu e NFC o tehnologie care ne ajută?

Cu toate că bitcoinul e bun, Marcus nu vede un avantaj real în NFC. Acesta ar putea fi folosit pentru a conecta telefonul direct la un aparat de plată. "În loc să dai cu cardul prin aparat sau să foloseşti un pin, apeşi pe ecran. Cum e mai bună această soluţie? Cum schimbă asta viaţa ta? Oamenii nu vor asta. Oamenii nu vor să se mai ducă la un terminal de plată", a declarat Marcus, potrivit cnet.com.

Şeful MasterCard România: Suntem avansaţi tehnologic şi atraşi de inovaţie, dar nu plătim electronic

Magazinele se schimbă definitiv

Cum se va schimba comerţul? Destul de simplu, dar în acelaşi timp fascinant, crede David Marcus.

"Cred că magazinele offline vor trebui să se reinventeze. Vor fi showroom-uri unde oamenii se vor uita la produse pe care le vor cumpăra apoi online. Vor fi centre logistice unde oamenii vor lua produsele comandate online. Vor fi depozite unde companiile pot să ducă produsele cumpărată pe internet", a încheiat Marcus.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: