Încă un gigant al tehnologiei se alătură alianţei care vrea să omoare parolele

Încă un gigant al tehnologiei se alătură alianţei care vrea
să omoare parolele

Parolele nu sunt sigure, susţin experţii în securitate FOTO Shutterstock

Microsoft a intrat în Alianţa FIDO, un grup de companii care speră să reducă importanţa parolelor şi să le înlocuiască cu sisteme de autentificare mai sigure, potrivit PC World.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alianţa FIDO (Fast Identity Online) a fost înfiinţată în anul 2012 şi are membri precum Google, MasterCard, Lenovo, LG Electronics şi Infineon. Companiile membre încearcă să dezvolte dispozitive de securitate dar şi plugin-uri pentru browsere care să fie adoptate rapid, la scară largă, în industria tehnologiei.

Hardware-ul şi software-ul de autentificare variază foarte mult, fiecare companie folosind protocoale proprii. FIDO speră să standardizeze tehnologiile de autentificare, lucru care ar duce la o interoperabilitate mai mare şi la inovaţii privind securitatea biometrică, PIN-urile şi tehnologiile de autentificare secundară.

Numele de utilizator şi parolele sunt folosite pe majoritatea serviciilor online, însă acestea sunt uşor de interceptat. Experţii în securitate au avertizat de multe ori de punctele slabe ale parolelor – mulţi oameni folosesc combinaţii uşor de ghicit sau folosesc aceeaşi parolă pentru mai multe servicii.

Astfel, o tehnologie care ar înlocui parolele ar trebui să eficientă, dar şi să uşureze viaţa utilizatorilor. Alianţa FIDO visează la un software ce va fi instalat pe computere şi care se va folosi de criptografia cu chei publice. Acest software ar fi compatibil cu toate browserele Web şi va securiza accesul pentru utilizatori. Nici smartphone-urile sau tabletele nu vor fi trecute cu vederea. 

Haide să discutăm! Ne poţi vizita şi pe pagina de Facebook „Tech Adevărul“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările