25% dintre europeni ar prefera să fie conduşi de o inteligenţă artificială decât de politicieni

25% dintre europeni ar prefera să fie conduşi de o inteligenţă artificială decât de politicieni

Un nou studiu cu privire la atitudinea europenilor faţă de tehnologie a arătat că un sfert dintre aceştia ar prefera ca deciziile importante să fie luate de o inteligenţă artificială în loc de politicieni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Studiul a fost realizat de o universitate din Spania, şi a avut ca scop observarea felului în care cetăţenii din opt ţări europene se simt faţă de avansul tehnologic şi transformările din oraşele lor, precum şi cum cred aceştia că ar trebui să acţioneze propriul guvern.

Majoritatea rezultatelor au reflectat temerile europenilor cu privire la tehnologie şi la felul rapid în care aceasta se dezvoltă.

Astfel, din cele 2500 de persoane care au participat la studiu, 70% au fost de părere că guvernele proprii ar trebui să limiteze automatizarea şi efectele negative ale tehnologiei, temându-se că locurile lor de muncă ar putea fi luate de roboţi.

40% prevăd un viitor sumbru, spunând că în următorii 10 ani companiiile pentru care lucrează vor dispărea, dacă nu implementează rapid o schimbare.

Surprinzător este însă faptul că 25% dintre respondenţi au spus că ar prefera ca o inteligenţă artificială să ia decizii pentru ţara lor în locul politicienilor.

Studiul notează că această opinie reflectă lipsa de încredere continuă pe care cetăţenii o arată faţă de guvernul şi politicienii care îi reprezintă.

Notabil este şi faptul că 68% dintre europeni sunt îngrijoraţi că persoanele vor socializa mai mult în mediul digital decât în cel real, limitând astfel interacţiunile umane.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: