2014 - anul internetului total şi al anonimităţii online ajutate de Tor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Internetul va fi un tărâm periculos şi în 2014 FOTO Shutterstock
Internetul va fi un tărâm periculos şi în 2014 FOTO Shutterstock

Kevin Haley, director Symantec Security Response prezice că 2014 va fi un an în care utilizatorii vor învăţa să aibă mai multă grijă de datele lor personale şi vor folosi unelte mai complexe pentru acest lucru.

Directorul firmei de securitate a transmis previziunile sale pentru anul ce va să vină. El spune că „secretul pentru a putea oferi predicţii despre viitor este acela de a asculta şoaptele. Dacă le auzim printr-o voce puternică şi clară, au devenit deja realitate. Am ascultat şoaptele în timpul anului 2013 şi am o idee destul de bună despre ceea ce vom mai auzi tare şi clar în 2014”, a declarat Haley.

Iată predicţiile sale pentru 2014, ornate cu mesaje amuzante pentru utilizatori. 

Browserul Tor va fi popular, iar tinerii vor da tonul

Probleme de confidenţialitate au fost pe prima pagină a tuturor media în 2013, un apel adresat utilizatorilor şi companiilor cu privire la cantitatea de informaţii personale pe care o partajează şi care este colectată în fiecare zi, de la medicul care ne tratează până reţeaua socială pe care o folosim.

Vă puteţi aştepta la functii de protecţie deja incluse în noile produse care vor fi lansate de către producători. Apoi, după 2014, ne vom întreba dacă acestea oferă sau nu o protecţie a vieţii private.

Ne putem aştepta ca Tor, care permite anonimatul online, să devină o aplicaţie populară în rândul utilizatorilor. Vom vedea, de asemenea, o creştere a numărului de utilizatori care adoptă pseudonime sau nume false pe reţelele sociale pentru a-şi proteja intimitatea.

Şi cine credeţi că va conduce aceasta mişcare? Adolescenţii. Acestora se pare că le pasă de viaţa privată. Având în vedere acest lucru, mai multi utilizatori vor folosi  reţele sociale noi, nişate într-o încercare de a comunicare cu prietenii fără a fi urmăriţi. Ceea ce ne conduce către următoarea predicţie…

"Supravegherea unui adult nu este de dorit, dar un comportament de tip adult s-ar putea să te ţină departe de probleme."

Hackeriii, colectorii de date si cyber-criminalii nu vor ignora reţelele sociale, indiferent cât de "nişate" sau obscure ar putea fi

Este tentant să credem că dacă ne mutăm într-un nou cartier, toate problemele vechi vor dispărea. Ȋn viaţa reală nu este cazul şi nici când vine vorba de reţelele sociale. Orice nouă reţea socială, care atrage utilizatori, va atrage, de asemenea, şi escroci. Mama nu va fi acolo pentru a le reaminti, însa: dacă ceva sună prea frumos să fie adevărat, este aproape sigur că vorbim de o înşelătorie. Protejaţi-vă prin utilizarea celor mai bune practici de securitate, indiferent unde vă aflaţi pe Internet sau cum sunteti  conectaţi. Şi daca tot vorbim de conectare ...

‘’Prajitorul de paine nu este infectat , însă camera de securitate tocmai te-a jefuit . "

"Internetul lucrurilor" devine "Internetul vulnerabilităţilor"

Vă puteţi aştepta ca lucrurile simpliste să devină mai inteligente  în 2014. Milioane de dispozitive sunt conectate la Internet şi, în multe cazuri, aceastea rulează un sistem de operare integrat. Putem spune ca în 2014 acestea vor deveni un magnet pentru hackeri.

Specialişţii în securitate au descoperit  deja atacuri împotriva televizoarelor inteligente, echipamentelor medicale şi camerelor de securitate . Cunoaştem deja cazul monitoarele pentru copii şi situatia în care traficul a fost oprit într-un tunel important din Israel, din cauza hackerilor care au accesat sistemele informatice prin intermediul camerelor de securitate .

Producătorii de diverse terminale conectate la Internet nu-şi dau seama că au o problemă de securitate. Aceste sisteme nu numai că sunt vulnerabile, ci nu dispun de metode de notificare a utilizatorilor sau companiilor atunci când există un risc de securitate. Mai mult decât atât, nu deţin o metodă  uşor de utilizat pentru patch-uri în cazul unor vulnerabilităţi.

"Imi place de tine, imi place de tine... Te costă 20 de dolari, login-ul şi parola , te rog."

Aplicaţiile mobile ne vor ţinti şi în 2014

Aplicaţiile mobile ne vor demonstra că ne place prea mult de noi înşine. Utilizatorii au încredere în partenerii lor, cu care împart un spaţiu intim, aşa că nu ar trebui să fie surprinzător că 48% din cei care dorm cu telefoanele inteligente pe noptieră,  au un sentiment ( fals ) de încredere în acestea.

În 2013, am raportat o aplicaţie mobilă care asigura ‚like-uri’ suplimentare pe Instagram. Tot ce trebuia să facă un utilizator era să comunice login-ul şi parola către o persoană aflată undeva în Rusia. Mai mult de 100.000 de utilizatori nu au văzut nimic în neregulă cu asta. Avem încredere în dispozitivele noastre mobile şi în minunatele aplicaţii care rulează pe ele pentru ne a face viaţa mai uşoară.

Avem încredere în aceste dispozitive pe care le purtăm în buzunar, poşetă sau pe noptieră. Băieţii răi au de gând să profite de toate acestea în 2014. Şi aici nu ne referim la malware - aplicaţiile mobile vor sta la baza  farselor şi escrocheriilor de toate tipurile în 2014.

Despre mituri de securitate - un video cu Kevin Haley

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite