VIDEO Microsoft a anunţat noul Xbox: Series X se lansează la sfârşitul lui 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Microsoft
Foto: Microsoft

Gigantul american a folosit noua consolă pentru a prezenta şi unul dintre primele jocuri care vor fi disponibile pentru aceasta, dezvăluind un trailer extraordinar pentru Hellblade 2.

Anunţul oficial al lansării lui Xbox Series X a fost făcut pe scena Game Awards, un eveniment care premiază cele mai bune jocuri ale anului care se apropie de sfârşit. Noul Xbox surprinde printr-un design minimalist, extrem de simplu: este practic o cutie înaltă, dreptunghiulară, fără să aibă ceva care să iasă în evidenţă, aducând aminte de un PC mai mic.

Consola poate fi pusă atât pe verticală, cât şi pe orizontală, iar şeful Xbox, Phil Spencer, citat de The Verge, promite că va fi capabilă să ”livreze de patru ori mai multă putere de procesare decât Xbox One X în cel mai eficient şi silenţios mod cu putinţă”.

Xbox Series X a fost folosită pentru prezentarea lui Hellblade 2, noul joc realizat de Ninja Theory, unul dintre studiourile cumpărate de Microsoft în iunie anul trecut.

Compania nu a anunţat specificaţiile exacte ale sistemului, însă spune că va fi capabil să susţină gaming la calitate 8K, o rată de refresh variabilă, 120fps-uri şi ray tracing. Procesorul este bazat pe arhitectura Radeon RDNA a celor la AMD şi pe Zen 2. Este anunţat şi un SSD NVMe, care are rolul de a mări viteza de încărcare.

Despre performanţele grafice nu s-a spus nimic încă, însă Spencer a vorbit într-un interviu cu cei de la GameSpot despre trailer-ul pentru Hellblade 2, spunând că grafica din trailer-ul pentru Hellblade 2 este obţinută în timp real, din motorul jocului.

Acelaşi articol publicat pe GameSpot spune că noua consolă este aproximativ la fel de lată ca un controller pentru Xbox one şi de aproximativ 3 ori mai înaltă. Şi dacă tot vine vorba de controllere, avem unul nou şi pentru Series X, care este puţin mai mic decât cel actual, şi vine cu un buton nou de Share, folosit pentru screenshot-uri şi înregistrarea unor clipuri video.

În sfârşit, numele noii console sugerează că s-ar putea să nu fie singura lansată de Microsoft din noua generaţie. Se pare că gigantul ar pregăti încă o consolă, cu specificaţii  puţin mai slabe decât Series X şi la un preţ mai scăzut.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite