VIDEO Coreea de Sud a dominat Campionatul Mondial de Sporturi Electronice. Cum? 10 ore de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipa Coreei de Sud la League of Legends a învins categoric FOTO Adevărul
Echipa Coreei de Sud la League of Legends a învins categoric FOTO Adevărul

Campionatul Mondial de Gaming este dominat cap-coadă de sud-coreeni. Coreea de Sud a devenit campionă mondială la trei din cele patru probe ale competiţiei. Singura care a reuşit să ţină piept asaltului asiatic a fost suedeza MaddeLisk, care a câştigat la Starcraft 2, acolo unde România a ajuns în sferturile de finală.

La League of Legends, cel mai popular joc din lume, sud-coreenii au măturat pe jos cu Filipine, Serbia şi Danemarca în grupe. Au rămas neînvinşi în cele două runde din sferturi, cu Elveţia, în semifinale trecând de Spania cu 2-0. Finala a fost cu Olanda, iar echipa din Coreea de Sud a rămas neînvinsă, bătând cu 2-0. Echipa CRASS, formată din Sang Hyun Lee, Sang Mun Choi, Jae Min Park, Sang Gil Jung şi Ji Hwan Kim a arătat un stil de joc agresiv şi care nu a lăsat loc de comentarii. România a pierdut în grupe, după ce a pierdut cu toate echipele cu care a jucat, într-o grupă cu Rusia, Elveţia şi Portugalia.

League of Legends este cel mai popular joc din lume, fiind lansat în 2009. În 2012 a fost declarat cel mai jucat titlu din lume, cu peste 1,3 miliarde de ore petrecute, depăşind World of Warcraft, care a ajuns la 600 de milioane. Aceste ore sunt în timpul unui an.

Coreea de Sud a câştigat campionatul mondial dedicat acestui joc, prin echipa SK Telekom T1. Congresmanul Jun Byung-Hun a sărbătorit acest lucru îmbrăcându-se ca un personaj din joc.

Puteţi vedea un reportaj “Adevărul” de la finala mondială de League of Legends dând click aici.

Un scurt interviu cu reprezentanţii Coreei de Sud puteţi vedea mai jos. 

AVA, dominat de Coreea de Sud

La AVA, un joc care aduce aminte de Counter Strike şi care este favoritul asiaticilor, sistemul de joc a fost puţin diferit. A început printr-o grupă asiatică, din care s-au calificat Thailanda şi Coreea de Sud, iar apoi a continuat cu celelalte ţări din turneu. Din grupa comună, Coreea de Sud a ajuns în finală, iar Thailanda a reuşit să treacă de Suedia cu scorul general de 2-0 la runde. În finală, Coreea de Sud a învins Thailanda în doar două runde. România a fost învinsă de toate cele cinci echipe cu care a jucat, neputând să câţtige mai mult de patru runde din cadrul meciurilor.

iesf 2013

La feminin, victorii împărţite între Suedia şi Coreea de Sud

La feminin, competiţia de Tekken Tag Tournament 2 a fost dominată de reprezentanta Coreei de Sud. România a fost reprezentată de Ellie Surdu, care a pierdut în toate cele trei meciuri jucate cu Finlanda, Serbia şi Africa de Sud. În următoarea fază a turneului, Coreea de Sud a dominat, învingând pe linie, după ce a învins Rusia cu 3-2 şi Mongolia cu 3-2.

La StarCraft II, competiţie feminină, România a reuşit să ajungă în sferturi, prin Narru (Corina Lixandru), care a pierdut cu Akane din Franţa cu 2-0. Suedia a bătut Franţa cu 3-0 în finală. 

Cupa Liceelor

De asemenea, unul dintre lucrurile noi de la acest Campionat Mondial de Sporturi electronice a fost competiţia pe licee pentru League of Legends. Opt echipe s-au calificat în finală. 

  • The Blazing Sunburns – Colegiul National Cantemir Voda
  • Moisil 5 – Colegiul National Moisil
  • LTIB – Liceul Teoretic Ion Barbu
  • CNEC – Colegiul National Elena Cuza
  • Fail Jungle – Colegiul National Ienachita Vacarescu
  • Reynar şi Prietenii – Colegiul National Octav Onicescu
  • Team Iorga – Liceul teoretic Nicolae Iorga
  • Martorii lui Creangă – Colegiul National Ion Creanga'

Mai jos puteţi vedea un scurt interviu cu reprezentantul Colegiului Naţional Ion Creangă. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite