VIDEO Amazon intră pe piaţa jocurilor gratuite şi sociale

VIDEO Amazon intră pe piaţa jocurilor gratuite şi sociale

Living Classics reproduce lumile din „Alice în Ţara Minunilor" sau „Vrăjitorul din Oz".

Amazon îşi extinde activităţile online prin dezvoltarea de jocuri pentru Facebook. Cu această ocazie, gigantul online şi-a lansat şi studiourile care vor produce aceste jocuri, şi anume Amazon Game Studios. Primul joc se numeşte Living Classics.

Ştiri pe aceeaşi temă

Amazon este cel mai mare magazin online şi, după succesul intrării pe piaţa tabletelor cu Kindle Fire şi după lansarea magazinului de aplicaţii pentru Android, intră şi în industria jocurilor sociale. Deocamdată jucătorii au acces doar la titlul Living Classics, dar nu este exclus ca Amazon să se extindă şi pe piaţa jocurilor pentru Android sau iOS, notează „The Verge”.

Jocul Living Classics ilustrează lumile din „Alice în Ţara Minunilor”, „Vrăjitorul din Oz” şi „Regele Arthur”. Ţinta jocului este ca utilizatorii să reunească o familie de vulpi pierdute în fiecare dintre aceste lumi de poveste. Desigur, Living Classics nu duce lipsă de obişnuitele instrumente pentru împărtăşirea cu prietenii a reuşitelor din joc. Asta s-ar putea să-i enerveze pe mulţi dintre ei, dar deja nu mai este treaba Amazon.

Reprezentanţii Amazon se declară încrezători că această abordare va avea succes. „Mulţi clienţi ai Amazon preferă jocurile, în special pe cele sociale, iar noi credem că putem livra jocuri bune şi putem oferi o experienţă plăcută”, se mai arată în comunicatul de la lansare.

Amazon devine dezvoltator pe Facebook pe fondul pierderii interesului altor dezvoltatori pentru acest domeniu. Zynga, de exemplu, cel mai mare producător de jocuri pentru Facebook şi un partener al reţelei încă de la început, a declarat că îşi va revizui perspectiva de viitor. Asta vine după ce dezvoltatorul a pierdut o parte din utilizatori odată cu mărirea concurenţei. Mai mult, producătorul THQ a anunţat că nu se va mai implica în dezvoltarea de jocuri pentru platforma reţelei sociale, dar nu a menţionat şi motivul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: