Valve pregăteşte Half Life 3 şi un nou motor grafic împreună cu acesta

Valve pregăteşte Half Life 3 şi un nou motor grafic împreună cu acesta

Valve deţine franciza Half Life şi platforma online Steam.

Valve, producătorul jocului Half Life şi al platformei Steam, a spus că pregăteşte un nou motor grafic. Vestea însă e mai importantă pentru că poate fi vorba de un nou joc din seria Half Life, şi anume Half Life 3, notează „TechRadar“.

Preşedintele Valve, Gabe Newell, nu a dat prea multe detalii tehnice despre noul motor grafic, dar a spus că acesta este în lucru. El a răspuns utilizatorilor într-o sesiune de întrebări pe site-ul 4chan. „Lucrăm la un nou motor grafic de ceva timp. Aşteptăm doar un joc potrivit pentru acesta sau, probabil, îl vom lansa cu un joc nou“, a afirmat Newell.

Mai mult, preşedintele Valve a insistat că este vorba de un motor grafic cu totul nou, nu doar o versiune îmbunătăţită a Source. Acesta a împlinit deja 10 ani, dar a fost folosit în jocuri abia din 2004, odată cu titlul Counter-Strike: Source.

Cât despre franciza Half Life, primul joc a fost lansat în 1998 şi a devenit în timp unul dintre cele mai cunoscute jocuri de tip first person shooter (FPS). Jucătorul îşi asumă rolul doctorului Gordon Freeman şi misiunea sa este să iasă dintr-un centru de testare. Numai că experimentele de acolo nu s-au finalizat prea bine. Continuarea, sub forma lui Half Life 2, a venit în 2004 pentru PC-uri şi în 2007 pentru consolele PlayStation 2 şi Xbox 360.

Un nou joc Half Life, cu un motor grafic mai bun, ar urma să sosească în perioada lansării viitoarelor console de la Sony şi Microsoft. Atât PlayStation 3, cât şi Xbox 720 sunt aşteptate spre finalul lui 2013.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: