Valve a deschis magazinul Steam pe Linux. Viitorul jocurilor nu mai e pe Windows?

Valve a deschis magazinul Steam pe Linux. Viitorul jocurilor nu mai e pe Windows?

Left4Dead 2 este unul dintre cele mai bine vândute jocuri prin Steam.

Valve a afirmat, la începutul lunii august, că Linux este mai rapid decât Windows şi că îşi pregăteşte intrarea pe această platformă. Acum, a anunţat că Steam Linux a intrat în program private beta şi este deschis primilor 1.000 de utilizatori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Steam pentru Linux a fost testat mai întâi în interiorul companiei, iar acum este deschisă unui public mai larg. Cei care doresc să ia parte la dezvoltarea acestuia se pot înregistra pe site-ul producătorului, dar trebuie să aibă deja un cont de Steam. Iar Valve a spus că ar dori, în primă fază, utilizatori experimentaţi de Linux, notează „The Next Web“.

La finalul lunii septembrie, Valve a spus că primul beta pentru Steam va fi disponibil celor care folosesc Linux Ubuntu 12.04 sau mai nou. Însă, pentru prima parte a programului, vor fi câteva limitări, dat fiind că este încă în faza de testare.

Valve a decis să îşi lanseze platforma de distribuţie şi pe Linux după ce au apărut primele informaţii despre Windows 8. Atunci, cofondatorul companiei Gabe Newell a spus că noua versiune este o catastrofă şi ia în calcul mutarea pe Linux. Iar testele din august au arătat că pe Linux poate fi obţinută o performanţă mai bună decât pe Windows datorită mediului de dezvoltare OpenGL faţă de DirectX.

De curând, Valve a lansat programul Greenlight prin care jucătorii pot decide ce jocuri vor intra pe Steam. Desigur, decizia finală este tot a distribuitorului, dar ia în calcul şi opiniile utilizatorilor. De asemenea, prin acest program şi dezvoltatorii independenţi pot să-şi vândă jocurile. Iar comunitatea Steam a ajuns în ianuarie la o cifră de 5 milioane de utilizatori conectaţi la un moment dat. Şi sunt peste 54 de milioane de conturi active, cu peste 1.500 de jocuri disponibile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: