Un tată şi-a retras copilul de la şcoală pentru a-l ajuta să ajungă gamer profesionist

Un tată şi-a retras copilul de la şcoală pentru a-l ajuta să ajungă gamer profesionist

FOTO via Shutterstock

Sporturile electronice, sau e-sports, capătă din ce în ce mai multă tracţiune pe piaţa de entertainment şi sport, şi au devenit o industrie în toată regula. Competiţiile cele mai mari rivalizaează ca număr de spectatori sau ca valoare a premiilor cu sporturi deja consacrate, precum tenis sau fotbal.

Ştiri pe aceeaşi temă

În acest context, un jucător suedez de Overwatch a fost retras de la liceu chiar de către tatăl său, care a vrut să-l ajute pe acesta să-şi îndeplineacă visul de a ajunge jucător profesionist în adevăratul sens al cuvântului. Lucas Hakansson are 19 ani şi joacă în acest moment Overwatch pentru echipa americană bazată în Houston, Texas, Outlaws.

Hakansson Senior a vorbit cu presa, cu ocazia unui eveniment dedicat jucătorilor profesionişti de Overwatch, în care a spus despre fiul său că nu se mai simţea bine deloc la şcoală şi considera că este o pierdere de vreme. Acesta nu a mai stat mult pe gânduri şi a luat serios în calcul fericirea copilului său, pe care l-a retras de la şcoală fără ca acesta să ştie.

”A venit într-o zi acasă, nu discutasem nimic cu el înainte. Mi-a spus, << Gata, fiule, te-am retras de la liceu. Acum te poţi concentra pe cariera de gamer >>. Am fost foarte surprins, mai că nu îmi venea să cred”, a spus Lucas Hakansson, conform Ubergizmo.

citeste totul despre: