Un român a fost condamnat la un an de închisoare după ce s-a supărat că a pierdut la World of Warcraft şi a lansat un atac informatic

Un român a fost condamnat la un an de închisoare după ce s-a supărat că a pierdut la World of Warcraft şi a lansat un atac informatic

FOTO via Blizzard

World of Warcraft este unul dintre cele mai populare jocuri din istorie, în vremurile bune atrâgând chiar şi 13 milioane de jucători activi lunar. Acesta a intrat într-un con de umbră de ceva vreme însă nu chiar pentru toată lumea. Supărat că a pierdut o bătălie, un român în vârstă de 38 de ani a lansat un atac informatic asupra serverelor companiei Blizzard, producătorul jocului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Călin Mateiaş, orginiar din Bucureşti, a fost condamnat la un an de închisoare pentru infracţiuni cibernetice pe teritoriul Statelor Unite ale Americii şi a fost extrădat de către Poliţia Româna. Acesta era cât pe ce să îşi ispăşească pedeapsa, atunci când a fost iertat de autorităţile americane datorită faptului că a plătit daune către Blizzard în valoare de 30.000 de dolari, notează Agerpres.

Se pare că Mateiaş ar fi fost supărat pe un alt jucător de WoW, atunci când a decis să îşi pună la cale răzbunarea. El s-a folosit de resursele PC-ului său pentru a lansa un atac cibernetic de tip DDoS (Distributed Denial of Service), care funcţionează prin bombardarea cu trafic din surse multiple a serverelor jocului.

Din cauza atacului său, mai multe mii de utilizatori care accesau cu regularitate serverele europene de World of Warcraft nu au reuşit să se joace, neputând să acceseze un serviciu care se vinde pe bază de abonament lunar. Practic, ei nu au putut intra în conturile lor, pentru care fiecare utilizator plăteşte o subscripţie lunară de 13 euro.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: