Un eSports mai curat: soluţia creată pentru a contracara trişatul

Un eSports mai curat: soluţia creată pentru a contracara trişatul

Kaspersky a făcut primul pas în protejarea fair play-ului în domeniul eSports: compania a introdus o versiune beta a noii sale soluţii Kaspersky Anti-Cheat pentru a ajuta organizatorii să combată trişorii.

Ştiri pe aceeaşi temă

În prezent, jucătorii online se confruntă adesea cu fenomenul trişatului în jocuri. Doar 12% dintre ei nu s-au confruntat niciodată cu acţiunile neloiale ale altor jucători, potrivit celui mai recent sondaj Irdeto Global Gaming, în timp ce unul din trei jucători a mărturisit că a înşelat el însuşi.

Cei care încalcă regulile s-ar putea să îi determine pe jucătorii corecţi sau profesionişti să renunţe să participe la competiţii, afectând relaţiile din cadrul comunităţii de gaming. De asemenea, fenomenul trişatului poate afecta popularitatea şi reputaţia unui turneu şi, în cele din urmă, poate reduce veniturile sau numărul de parteneriate de perspectivă pentru organizatori.

Pentru a minimiza posibilitatea unui comportament neloial în cadrul competiţiilor eSports, Kaspersky a lansat sistemul său Anti-Cheat, care poate fi integrat cu uşurinţă prin API-ul platformei eSports, pentru a asigura fair play-ul în timpul etapelor online ale unui turneu, atunci când este deosebit de dificil să monitorizezi trişatul.

Având această soluţie instalată, pentru a participa la o competiţie online, un jucător trebuie să instaleze clientul Anti-Cheat distribuit de platformă. După instalarea pe computerul jucătorului, informaţiile despre procesul jocului sunt colectate, trimise în cloud-ul Anti-Cheat Kaspersky şi analizate pentru a detecta acţiuni suspecte.

În acelaşi timp, arbitrul turneului va primi rapoarte în timp real, despre trişat, printr-o interfaţă web. Prin urmare, soluţia Anti-Cheat Kaspersky oferă dovezi tehnice privind trişatul, fără a lua nicio măsură împotriva jucătorului, lăsând decizia finală arbitrului şi organizatorilor turneului.

Foarte important, pe lângă faptul că asigură detectarea înşelătoriei, Kaspersky Anti-Cheat pune experienţa utilizatorului pe primul loc şi nu afectează procesul jocului, nici nu supraîncarcă traficului.

Soluţia Kaspersky Anti-Cheat este disponibilă la nivel global şi este concepută atât pentru dezvoltatorii de jocuri, cât şi pentru organizatorii turneelor din domeniul eSports.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: